02 / 05 / 2024

Koç Holding'ten dev batarya yatırımı! Temel atılıyor!

Koç Holding'ten dev batarya yatırımı! Temel atılıyor!

Ankara'da Koç Holding tarafından 32 milyar liralık yatırımla 532 bin metrekare alanda elektrikli araçlar için kurulacak olan lityum pil hücresi ve batarya fabrikasında ÇED süreci tamamlandı ve Başkent OSB’de tahsis sözleşmesine de imzalar atıldı. İşte tüm detaylar..



ÇED raporu olumlu çıktı!

Ankara Sincan'da bulunan Başkent OSB’nin 3. etabında yapılacak olan yatırım, Battery Cell International Batarya Üretim Sanayi ve Tedarik Ltd. Şti tarafından faaliyete geçirilecek. Toplam 532 bin metrekarelik taban alanda gerçekleştirilecek yatırımın 392 bin 600 metrekaresi üretim alanı olarak kullanılacak. Kalan 41 bin metrekaresi ise yardımcı alanlardan oluşacak. Tesiste senede  330 milyon adet lityum iyon pil yığını üretimi yapılması planlanıyor. Ayrıca bu üretimle tesiste 45 GWh kapasiteli akü üretim hücresi de yapılacak. 

Yatırım için geçtiğimiz Mayıs ayında  ÇED başvurusu yapılmıştı. Başvuru 12 Eylül itibarıyla olumlu sonuçlandı. Hemen akabinde yatırımın yapılacağı Başkent OSB ile tahsis sözleşmesi imzalandı. Yatırım henüz planlama aşamasındayken Manisa dahil bir çok alternatif alanda incelemeler yapılmıştı. Fakat yatırımcı şirket diğer seçenekleri eleyerek  yatırım yeri için Ankara’yı tercih etti. Yatırımla ilgili bütün süreçler tamamlandı. Artık temelin atılması bekleniyor.

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili flaş karar!

Dikkat! Uzmanlar uyardı: Emekliliğinizi yakmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön