01 / 10 / 2024

Koç İnşaat 150 konutluk modern siteler inşa edecek!

Koç İnşaat 150 konutluk modern siteler inşa edecek!

İnşaat sektöründe geniş bir alanda faaliyet gösteren firmanın kurucusu Koç, 100-150 konutluk yeni sitelerin yapımına yakında başlayacaklarını söyledi




Tire'nin en eski ve köklü inşaat firmalarından Koç İnşaat Ltd. Şti, günümüz koşullarında değişen ekonomik ve sosyal yapıyla birlikte uygulamaya koyduğu yeni projelerin de startını verdi. Kurulduğu 1990 yılından bu yana başta Tire olmak üzere, Kuşadası, Davutlar ve Altınoluk'ta binlerce konut inşa eden firma, önümüzdeki günlerde ise düşük, orta ve yüksek gelir gruplarından ailelerin bir arada uyum içinde yaşadığı 100 ve 150 konutluk yeni ve modern siteler inşa etmek için kolları sıvadı.

CAZİP KREDİLER
Şirketin hem kurucusu hem de genel müdürü pozisyonunda bulunan mimar Nihat Koç, firma olarak ortaya koydukları yüksek performansla kısa sürede ciddi anlamda büyüme trendi yakalayarak, başarılı projelere imza attıklarını söyledi. 1974 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Mimarlık Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra inşaat sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten mimar Nihat Koç, "Türkiye genç, genç olduğu kadar da yatırımcı ve dinamik bir toplum. Firma olarak temel amacımız, 'Dünyada mekan, Ahirette iman' düşüncesiyle hareket eden genç Türk insanını kendi koşullarıyla ev sahibi yapabilmek. Özel ve kamu bankalarının cazip konut kredileri ise son dönemde tüketici açısından önemli bir fırsat oluşturuyor" dedi.

TREND DEĞİŞİYOR
Günümüzde inşaat sektöründe trendin hızla değiştiğine dikkat çeken Nihat Koç, "Bugüne kadar Koç İnşaat olarak, geniş bir yelpazede her yapıdaki tüketiciye uygun konutlar inşa ettik. Ancak, şimdilerde insanlar, dünyayla iletişim kurdukları, zamanının büyük bir bölümünü geçirdikleri, eğlendikleri, hatta spor yaptıkları, havuzlu ve içinde çocuk oyun grupları olan güvenli yapıları tercih ediyor. Bu da siteleri ön plana çıkarıyor. Ortalama, 15-60 yaş grubu arasında genç ve dinamik bir nüfusa sahip ülkemizde, milyonlarca konut açığı var. Bu yüzden inşaat sektörünün önünün açık olduğuna inanıyorum. Tire'de gelişen sanayi düşünülürse yaptığımız hesaplamalara göre, 2025 yılına kadar sadece Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 15 bin kişi istihdam edilecek. İlçe nüfusu da 100 bin kişinin üzerine çıkacak. Firmamız, hızla büyüyüp, gelişen Tire'de yeni ve güçlü projeler üretip, hayata geçirmeye devam edecek. Konut fiyatları ise son dönemde tüketicinin lehine gelişiyor. Kaliteli ve imarlı gayrimenkul sahibi olmak isteyenleri Tire'ye yatırım yapmaya çağırıyorum" diye konuştu.
Yeni Asır/NADİR UYSAL


Geri Dön