02 / 05 / 2024

Kocaeli Alikahya'ya yeni stat yapılıyor!

Kocaeli Alikahya'ya yeni stat yapılıyor!

Alikahya'da yapımı devam eden yeni stadyumun kaba inşaatı ortaya çıktı. Stadın planlandığı gibi gelecek sezon başına yetişmesi bekleniyor. Yeni stadyumda maraton ve kale arka tribünlerinin inşaatı bitmek üzere.



İSMETPAŞA YIKILACAK 

Derince'de 1970'li yılların başında hizmete açılan İzmit İsmetpaşa Stadı bilindiği gibi TOKİ'ye devredilip, Tokal İnşaata satışı gerçekleşmişti. Kocaelispor 'un maçları oynayacağı başka stat bulunmadığı için İsmetpaşa'nın yıkımı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın girişimiyle bir yıl ertelenmişti. Ancak tarihi stadın yeni sezonu görme olasılığı artık çok düşük görülüyor. Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, stadın yerini satın alan firma Tokal İnşaat yetkilileri ile bir araya gelip, yıkım işlemini bir yıl daha erteletmek için baskı yapacaktı. 


TRİBÜNLER BİTMEYE YAKIN 

Başkan Yavuz ve Tokal İnşaat arasındaki görüşmenin bu hafta içinde gerçekleşmesi beklenirken, diğer taraftan İsmetpaşa Stadı'nın yerine Alikahya'da yapımı başlayan yeni stadyumun kaba inşaatı da ortaya çıkmaya başladı. Geçen yıl Eylül ayında temeli atılan inşaatta maraton ve kale arka tribünleri neredeyse bitti. Bu bölümlerin kalıp yerleştirme işlemi tamamlanırken, yakın zamanda beton dökme işlemine geçilmesi bekleniyor. Ekim ayında kaba inşaatın tamamlanmasının ardından çatı yerleştirme ve ince işçiliğe geçilecek. Stadyum planlandığı gibi giderse 2016 2017 sezonu başında hizmete girecek. Yeni stadyum inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Stadın planlandığı gibi yeni sezona yetişmesi bekleniyor. 


Özgür Kocaeli


Geri Dön