02 / 05 / 2024

Kocaeli Arena Stadı'nın yüzde 70'i tamamlandı!

Kocaeli Arena Stadı'nın yüzde 70'i tamamlandı!

Alikahya'da yapım devanı eden Kocaeli Arena Stadı'nda tribün bölümünde üçüncü kat çalışmaları başladı. 33 bin kişilik kapasiteye sahip olacak Kocaeli Arena stadının bitirilmesi için fırına tüm hızıyla çalışmaları sürdürüyor.



ALIKAHYA'DA yapım devanı eden Kocaeli Arena Stadı'nda tribün bölümünde üçüncü kat çalışmaları başladı. 33 bin kişilik kapasiteye sahip olacak Kocaeli Arena stadının bitirilmesi için fırına tüm hızıyla çalışmaları sürdürüyor. İnşaatı süren Kocaeli Arena stadyumda kaba inşaat yüzde 70 seviyelerinde tamamlandı. 


YÜZDE 70'İ TAMAM 

Kaba inşaatının yüzde 70 seviyelerinde tamamladığı ve bittiğinde Kocaeli'nin sembolü olan pişmaniye şeklini alacak olan stadyum şehir için de yeni bir yaşam merkezi olması planlanıyor. Kocaeli Stadyumu'nda toplam bin kapalı, 700 de açık olmak üzere bin 700 araçlık otopark alanı da bulunacak. 33 bin kışı kapasiteli tribünlerde ise 576 VIP tribünü ve 50 adet loca bulunacak olan Kocaeli Stadyumu'nda. 22 adet asansör ve 64 adet de giriş kapısı bulunacak. 


YEŞİL STADYUM 

Stadyumun en büyük özelliklerinden bırı de inşaatına başlanılan yerin eski bir taş ocağı olması. 

Kullanılmayan bir taş ocağı havzasına yapılan ve zemini kaya olması itibariyle Kocaelı'nm en sağlam zeminlerinden birine sahip olan pişmaniye simgeli Kocaeli Stadyumunun çevresine dikilecek yaklaşık 2 bin ağaç ile birlikte de 'Yeşil Stadyum' olma özelliği taşıyacak. Stadyum ayrıca ulaşım mı kanları bakım ından da örnek projeler içinde yer alacak. Yeni yapılacak olan kuzey marnı ara yolundan bağlantı alacak olan stadyumu D-100" den gelecek bağlantı yolu, yapılması planlanan tramvay projesi ve Sabıha Gökçen'e yarım saat mesafesi ile de en ulaşılabilir statlardan bırı olacak. 


Demokrat Gebze


Geri Dön