28 / 04 / 2024

Kocaeli Başiskele Kent Meydanı inşaatında son durum!

Kocaeli Başiskele Kent Meydanı inşaatında son durum!

Kocaeli Başiskele Belediyesi’nin Kullar Mehmetağa Mahallesi’nde yapımına başladığı kent meydanı projesinde beklemeye geçilmesi bölge sakinlerini endişelendirdi. Bir süre önce temel kalıp ve yalıtım çalışmalarının yapıldığı projede, uzun zamandır bir hareketin olmadığı belirtildi.





Kocaeli Başiskele Kullar Mehmetağa Mahallesi sakinleri, kent meydanı inşaatının ne zaman biteceğini sorarken, yaklaşan kış döneminde bölgede trafik açısından önemli sıkıntı yaşanacağını ileri sürüyorlar.


“TRAFİKTE SIKINTI OLACAK”


Bölge esnaflarından Selim Aydın, Kullar’ın merkezi yerine yapılacak bu projeyi beklediklerini belirtti, “Kent meydanı yapım projesi yıllardır gündemdeydi. Temel betonu atıldı, sonrasında hiçbir çalışma olmadı. Kış geliyor, kent meydanının olduğu bölgede trafik hayatı felç edecek.” diye endişelerini dile getirdi.Mehmetağa sakinlerinden Aydın Durmuş da “Burada yaşayan vatandaşlar olarak bu projeden önce bu alanı otopark olarak kullanıyorduk. Temeli atıldı. Şimdilik beklemedeyiz. Proje bitene kadar sıkıntı çekileceği ortada. Yetkililerden sorunu hafifletecek bir çare bulmalarını istiyoruz.” dedi.


108 ARAÇLIK OTOPARK


Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün Mehmetağa Mahallesi Kent Meydanı çalışması 3 bin 267 metrekarelik alanı kapsıyor.Mehmetağa Mahallesi’nin açık alan ihtiyacını karşılayacak semt meydanında oturma alanları, saat kulesi şeklinde LED ekran, çay bahçesi ve süs havuzu olacak. 108 araçlık kapalı otoparkında bulunacağı semt meydanında özellikle Kullar Merkez Camii’nde cenaze ve vakit namazlarında yoğunlaşan araçların, merkezde bulunan okul nedeniyle yol kenarına park edilen araçların da bu otoparkı kullanmasıyla trafik akışında sorunun yaşanmaması hedefleniyor.



Özgür Kocaeli


Geri Dön