02 / 05 / 2024

Kocaeli Başiskele turizmde 7 yıldızlı kent olacak!

Kocaeli Başiskele turizmde 7 yıldızlı kent olacak!

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz 7 Yıldızlı Kent Başiskele tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Başkan Ayaz. “Başiskele’nin parlayan yıldızlarından Turizm yıldızı hakkında konuştu..



Başiskelemiz 2009 yılında ilçe olana kadar Türkiye’nin saklı bahçesi konumunda idi. Var olan güzellikleri ve değeri kendi dışındakilerin farkında olmadığı bir cevher olarak keşfedilmeyi bekliyordu. Bu keşfin en yakın tanığı sadece Başiskelelilerdi, biz göreve geldiğimizde bu saklı bahçeyi gün ışığına çıkarma kararı aldık ve ülkemizin her bireyinin bu güzellikleri yaşaması gerektiğini düşündük. Saklı bahçemizi 7 YILDIZLI KENT yaparak Türkiye’nin keşfine açıyoruz. Özellikle Marmara Bölgesindeki illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın doğa özlemini gideren yeni, rüya gibi bir hayat arayışına cevap vermeyi hedefliyoruz. Çünkü biliyoruz ki Başiskele “tüm öz değerleri ve tüm doğal kaynakları” ile ulaşılmayı bekliyor. Yaşanılası bu şehrin her metrekaresi keşfinizle daha da kıymetlenecek.

 

Marmara’nın vazgeçilmez yaşam merkezi Başiskele, lüks konutları, konforlu otelleri, eğlenceli yaşam alanları ve doğasıyla yerli - yabancı turistlerin bir ömür konaklayacağı bir kent olacak. Saklı doğamız gün yüzüne çıkarak güzel anlarınıza tanıklık edecek, unutulmaz hatıralarınızın ana mekanı olacak. Özellikle doğayı insanla buluştururken öz kaynaklarımızı koruyarak kentin dokusuna da sahip çıkamaya devam edeceğiz” dedi.

 

Başiskele ilk şehir otelini  ilçeye kazandırmanın ardından Kocaeli’nin ilk 5 yıldızı termal otelinin de ilçeye kazandırılması konusunda teşviklerde bulundu.  Bugün Başiskele Sahili’nde ikinci ilçenin üçüncü beş yıldızlı otelinin de inşaatı sürüyor.

 

Başkan Ayaz yürütmüş olduğu turizm politikalarıyla, Başiskele’yi turizmde yıldız bir kent haline dönüştürdü. Bugün doğal yürüyüş alanları, paintball oyun sahaları, orman içinde doğal bungalow evleri,  ve dinlenme, konaklama tesisleriyle Kocaeli’nin dinlenme yeri olduğu kadar, komşu illerinde uğrak yeri haline geldi.

 

Başiskele’nin 5 yıldızlı otelleri yerli- yabancı bir çok turisti ağırlarken, doğa içindeki bungalov evlerde de dinlenme ve konaklama tesisleri bir çok kişiye oksijen imkanı sunuyor. 


Mavi Kocaeli


Geri Dön