29 / 04 / 2024

Kocaeli Başiskele'de 15.5 milyon TL'ye icradan satılık okul binası!

Kocaeli Başiskele'de 15.5 milyon TL'ye icradan satılık okul binası!

T.C. Kocaeli İcra Dairesi, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Başiskele Bahçecik Mahallesi, 584 ada 2 parselde yer alan okul binasını 15 milyon 462 bin 363 TL'ye satıyor...



T.C. Kocaeli İcra Dairesi tarafından, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Başiskele Bahçecik Mahallesi, 584 ada 2 parselde yer alan okul binası 15 milyon 462 bin 363 TL'ye satışa çıkarıldı. Gayrimenkulün ihalesi 27 Temmuz tarihinde saat 14:30'da yapılacak. 

İlan metni: 

T.C. KOCAELİ İCRA DAİRESİ 2021/939 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Kocaeli Başiskele Bahçecik Mah. 584 Ada 2 Parsel tapuda arsa vasıflı (üzerinde okul binası bulunan) 7.589,09 m2 taşınmaz satışa çıkartılmıştır.
Yediiklim Koleji ismi ile faaliyet göstermektedir. İlçe merkezinin güney tarafında, D-130 Karayolu ve sahile 5 km, şehir merkezine 13 km mesafede yer almaktadır. Yakın çevresinde site tarzı inşa edilmiş konutlar, boş parseller, orman arazisi bulunmaktadır. Yapılaşma yoğuluğunun düşük olduğu bölgede konumludur. Belediye alt yapı hizmetlerinden istifade etmektedir. Parsel düzgün sayılabilecek dikdörtgen formunda, eğimli arazi yapısındadır. Üzerinde betonarme karkas tarzda, bitişik nizam inşa edilmiş, okul binası bulunmaktadır. Başiskele Belediyesi İmar Müdürlüğünde yapılan incelemede arşiv dosyası eksik temin edilmiş olduğundan sağlıklı bilgi edinilememiştir. Tarafımıza sadece C bloğun ruhsat ve projesi gösterilmiştir. Yerinde yapılan incelemede A,B ve C olmak üzere 3 bloklu olarak projelenmiş, dış mekan tek ünite halinde kaplanmıştır. Yerinde ve hava fotoğrafından yapılan ölçüme göre kısmi 2 bodrumlu, zemin ve 1 normal katlı inşa edilmiştir. Bodrum katların her biri yaklaşık 1.000 m², zemin ve normal katların her biri 2.500m² olmak üzere toplam 7.000 m² inşaat alanlıdır. Ruhsatına göre 3B yapı grubundadır. Yerinde yapılan incelemede okul binası eğitim ve öğretime hazır halde olduğu görülmüştür. Bahçesi beton duvar ile çevrili, peyzajı yapılıdır. Ancak binanın içi kısmında kısmi eksik imalatlar olabileceği düşünülmektedir. Başiskele Belediyesi İmar Müdürlüğünden alınan şifahi bilgiye göre parsel 1/ 1000 ölçekli Uygulama İmar Planında "Özel Eğitim Kurumu Alanı" kalmaktadır. Yapılaşma koşulları; E: 0,90; 3 kat olarak belirtilmiştir.
Adresi : Şehitekrem Mahallesi Serim Sokak No: 57-59 Başiskele
Yüzölçümü : 7.589,09 m2
Arsa Payı : Tam
İmar Durumu : Yukarıda belirtilmiştir.
Kıymeti : 15.462.363,00 TL
KDV Oranı : % 18
Kaydındaki Şerhler : İpotek/Haciz şerhleri mevcuttur.
1. Satış Günü : 27/07/2021 günü 14:30 - 14:35 arası
2. Satış Günü : 23/08/2021 günü 14:30 - 14:35 arası
Satış Yeri : 3 Nolu Mezat Salonu - Kadıköy Mah. Bağdat Cad. No:59 İç Kapı No:Z 01 (Giriş Gülvatan Sok. İçerisindendir.) MERKEZ / KOCAELİ

Kocaeli Başiskele de 15.5 milyon TL ye icradan satılık okul binası!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İş bu satış ilanının gazete ilanı ve Adalet Bakanlığı E Satış Portalında yayınlanan ilan tapuda adresi bulunamayan ve kendisine adli tebligat yapılamayan tüm ilgililere İ.İ.K nun 127 maddesi uyarınca tebligat yerine kaim olacaktır.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/939 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön