03 / 05 / 2024

Kocaeli Belediyesi tarihi mekanların çevresine aydınlatma sistemi kurdu!

Kocaeli Belediyesi tarihi mekanların çevresine aydınlatma sistemi kurdu!

Kocaeli’nin her karışında tarihin izlerini araştıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gün yüzüne çıkardığı eserleri de layığıyla sergiliyor. Tarihin sadece gündüz değil, gece de güzel görünmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Tarihin Dönüşümü” için adeta seferberlik başlattı. Kocaeli’nde 79 yılda 17 adet restorasyon yapılırken, son 11 yılda yapılan ve bu rakamın 4 katı olan 65 adet restorasyon büyük dönüşümün somut göstergesi olarak dikkat çekiyor.




IŞIKLANDIRMA SİSTEMİ


Kocaeli’nin her karışında tarihin izlerini araştıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gün yüzüne çıkardığı eserleri de layığıyla sergiliyor. Tarihin sadece gündüz değil, gece de güzel görünmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarihi mekânların çevresine led aydınlatma sistemi kurdu. Eski Vali Konağı, Orhan Camii ve Yeni Cuma Camii gibi birçok tarihi hazinenin çevresi görsel aydınlatma sistemiyle kuşatıldı.




GECELERİ GÖRSEL ŞÖLEN


Çevre düzenlemesi ve modern led aydınlatma sistemleri sayesinde gece bile görsel şölen sunan mekanlarla şehrin tarihi dokusuna dikkat çekiliyor. Led aydınlatmalar tarihi mirasın bulunduğu alanlara canlılık katıyor. Aydınlatmaların genelinde nostaljik bir ortam yaratmak için güneş sarısı renkler kullanılıyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön