28 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'den Sekbanlı ve Sepetçi TOKİ’leri hakkında açıklama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'den Sekbanlı ve Sepetçi TOKİ’leri hakkında açıklama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallerinde hak sahibi vatandaşların evlerine kavuşamamasının nedeni ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek açıklama yaptı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TOKİ’nin Sekbanlı ve İzmit Sepetçi mahallerinde inşaa çalışmaları devam eden konut projeleri ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Büyükşehir yönetimi, hak sahibi vatandaşların konutlarına kavuşamamasının sebebi ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade ederek “Büyükşehir Belediyemizin ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ olması dolaysıyla inşaat ruhsatı ve iskân belgesi düzenlenme dışında herhangi bir yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.

BELEDİYE: KAMOUYU YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR

Belediye tarafından yapılan açıklamada, İzmit ilçesi sınırları içerisinde bulunan İzmit Sepetçi-Sekbanlı mahallelerinde yapımı devam eden  TOKİ  konutları ile ilgili kamuoyu yanlış bilgilendirildiğini kaydederek; "Şöyle ki; Söz konusu konutların yapımından itibaren teslime kadar geçecek süreçte Belediyemizin söz konusu alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olması dolaysıyla inşaat ruhsatı ve iskân belgesi düzenlenme dışında herhangi bir yetki/sorumluluğu bulunmamaktadır. Öte yandan ifade etmek gerekirse Belediyemiz üzerinde bulunan sorumluluğu yerine getirirken meri yasa ve yönetmelikler çerçevesinde hareket etmek zorundadır.” açıklamasını yaptı.

“MEVZUAT GEREĞİ YEŞİL ETİKET ALINMADAN İSKÂN BELGESİ DÜZENLENEMEZ”

Söz konusu açıklamada Belediye; İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallelerinde bulunan ve yapımı devam eden 38 Bloktan oluşan TOKİ konutları ile ilgili iskân başvurusu 17.11.2023 tarihinde yapıldığı bilgisini verdi.

Gerçekleştirilen başvuru sonrası konutların kullanıma uygunluğu için hızlı bir şekilde arazi programı yapıldığı kaydedilen açıklamada, bu süreçte fenni açıdan tüm blokların incelemesi tamamlandığı belirtildi.

Ancak söz konusu Blokların tamamında bulunan asansörlerin muayenesi ve sertifikalandırma işlemi kurumumuz dışında bu iş ile yetkilendirilmiş şirketler tarafından yapılmakta olup bu işlem tamamlanmadan ve Yeşil Etiket alınmadan bir yapıya iskân belgesi düzenlemek mümkün olmadığına dikkat çekilen açıklamada: "Halihazırda 38 Bloğun 23 adetin sertifikası düzenlenip Yeşil etiket alması dolaysıyla iskan belgesi düzenlenmiş olup kalan 15 Bloğun sertifikalandırılmasına dair çalışmalar şirket tarafından devam etmektedir. Bu çalışmaların bitmesini takiben kalan Bloklarında iskân belgesi düzenlenecektir” denildi.

 


Geri Dön