04 / 05 / 2024

Kocaeli 'de icradan satılık sanayi arsası! Bir milyon TL 'ye!

Kocaeli 'de icradan satılık sanayi arsası! Bir milyon TL 'ye!

Kocaeli 4. İcra Dairesi. Kocaeli Kartepe 'deki 7 bin 250 metrekare arsayı icradan satışa   çıkardığını duyurdu. Yapılan satışın detayları şöyle...



Kocaeli 4. İcra Dairesi. Kocaeli Kartepe 'deki 7 bin 250 metrekare arsayı icradan satışa   çıkardığını duyurdu. Yapılan satışın detayları şöyle:
T.C. MERKEZ/KOCAELİ 4. İCRA DAİRESİ 'NDEN TAşžINMAZ AçIK ARTIRMA İLANI
2009/44 Esas
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, kıymeti, adedi, evsafı: TAşžINMAZIN TAPU KAYDI: Kocaeli ili Kartepe İlçesi Arslanbey köyü Kuruçaayır mevkiinde kain Tapunun 3 Pafta 234 Parselinde kayıtlı 7250 M2 alanlı taşınmazın 2/3 hissesi ' TAşžINMAZIN İMAR DURUMU: Organize Sanayi alanında kalmakta. parsel üzende BOTAşž lehine 201,35 M2 lik kısmında daimi irtifak hakkı vardır.
TAşžINMAZIN HALİ HAZIR: Kocaeli İli Kartepe İlçe sınırları içinde kalmakta olup İzmit şehir merkezinden
DURUMU: Yaklaşık 10 km sonra Sapanca yoluna girilir sağ tarafta Arslanbey yolu girişi Yıldız Entegre Fabrikasının yanında Alniesan Fabrikasının güneyinde kalmakta olup (D.O.P) düzenleme ortak paylı kesilmemiş boş parseldir. TAKDİR OLUNAN KIYMETİ: 1.015.000.- TL
1.  Satış Günü: 13/09/2011 Sah     Saat 10:00 -10.10 arası
2.  Satış Günü: 23/09/2011 Cuma Saat 10.00-10.10 arası
Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz bir borç nedeni ile açık arttırma suretiyle satılacaktır. Satış şžartları
1-  Satış yukarıda belirtilen gün ve saatte KARABAşž MAH.. HAFIZ BİNBAşžI CAD. KOCAELİ ADLİYESİ 1. KAT 4. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ İZMİT 'de açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 m ve ruçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadarki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40' nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.
2-  Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20si nispetinde pey akçesi veya •bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, ihale pulu, 1/2 tapu harcı ve masrafları, KDV alıcıya aittir.
3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4-  İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6-  Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca, bilgi almak isteyenlerin 2009/44 ESAS sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(lc.lf.K.126)
(*)ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik Örnek No: 27
B. 50744
(www.bik.gov.tr

Detaylı bilgi için tıklayın

 


Geri Dön