02 / 05 / 2024

Kocaeli dere ıslah projeleri için 20 milyon harcanıyor!

Kocaeli dere ıslah projeleri için 20 milyon harcanıyor!

Mavi Kocaeli gazetesi köşe yazarı Galip Ataman bugün ki köşe yazısında Kavanlar'dan örnek ve alkışlanacak proje başlığını ele alıyor. İşte Galip Ataman'ın köşe yazısının proje ile ilgili kısmı;



Kavanların "Symbol Köprülü Kavşak" projesini yazarken İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ile konuştum. Arslanbey'e gidip gelirken İSU'nun çalışmalarını sordum. Sevgili Bayram, "Hocam, D-100'e paralel kuzeyde ve güneyde akan Sarı Su deresi başta olmak üzere o bölgedeki tüm dereleri ıslah etmek amacıyla çalışma başlattık. Köprülü kavşak ve yan yollarla birlikte dere ıslahlarını da tamamlayacağız" dedi. 

O bölgedeki dere ıslah çalışmaları ile ilgili ihale yapılmış. 20 milyon lira harcanarak yapılacak çalışmanın süresi 6 ay. Yani Haziran ya da Temmuz ayında bitmesi gerekiyor. Ancak ana derde su seviyesinin yüksek olduğunu, son yağan karlar nedeniyle su seviyesindeki düşüşün uzun zaman alacak olması nedeniyle süre birkaç ay sarkabilecek. Dere ıslah projesine göre, Goodyear yanındaki dere kuzeye, Brisa tarafına kaydırılacak. 


Mavi Kocaeli Gazetesi


Geri Dön