01 / 05 / 2024

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin inşaatı 29 Ekim 2016'da bitecek!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin inşaatı 29 Ekim 2016'da bitecek!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nde çalışmalar son hız sürüyor Geçtiğimiz mayıs ayında temeli atılan Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar son hızıyla aralıksız olarak sürüyor...



Temeli geçtiğimiz mayıs ayında atılan Kocaeli Devlet Hastanesi'nde çalışmalar son hızla devam ediyor. 8 Mayıs tarihinde bakan Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreni sonrasında çalışmalar da aralıksız sürüyor. Toplamda 326 yataklı olacak olan hastane 3 bloktan oluşacak. Bu bloklar içerisinde ayrıca 3 blok daha olacak. Kamuoyunda temeli kaybolan Şehir Hastanesi ile karıştırılan Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatında çalışmaları şu ana kadar hiç durmadan sürüyor. 


ÇALIŞAN SAYISI ARTACAK 

Haziran ayı sonu gibi başlayan çalışmalarda şu anda 1 00 kişi çalışıyor. Kazık atma aşamasının şu yüzde 90'ı tamamlanırken, malzemelerde tamamen depreme dayanıklı ürünler kullanılıyor. İnşaat yapımında sürekli testler uygulanıyor. Kazık atma çalışmalarının tamamlanmasıyla, beton atma ve yalıtım yapımına geçilecek. Bu aşama ile inşaatta katlar çıkılmaya başlanacak ve şantiyede çalışan sayısı 200'e ulaşacak. 


MEVCUT YERE OTOPARK 

Hastanenin temel atma töreninde bakan Fikri Işık 29 Ekim 2016'da çalışmaların biteceğini açıklamıştı. Çalışmaların son hızla sürdüğünü belirten Elron İnşaat'tan şantiye müdürü Gökay Yolcu, hastaneyi belirtilen bitim tarihine kadar yetiştirmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Şu anda sabah 8 ve akşam 6 saatlerinde çalışmalar sürüyor. Ramazan ayı sonrasında bu saatleri uzatarak, fazla personel ve çift vardiya ile yapmayı düşünüyoruz" dedi. Ayrıca, hastanenin bitmesiyle şu anki mevcut bina da yıkılarak hastaneye ait katlı otopark yapılacak. 


TEREDDÜT ETMEYİN 

Cephanelik bölgesinde yapımına başlanan Şehir Hastanesi'nde temelin kaybolmasının ardından kendilerini arayarak durumu soranların olduğunu belirten Yolcu, "Şehir Hastanesi ile bizim hiçbir ilgimiz yok. Burada çalışmalar durmadan devam ediyor. Kamuoyunda yanlış bir olgu oluştu. Vatandaşlarımız bu konuda hiç tereddüt etmesinler. Aldığımız projenin arkasındayız" dedi. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte hastane; yanık ünitesi, diyaliz yatak, hepitatli yatak, 9 tane ameliyathane, 24 diyaliz yatak, 27 adet yoğun bakım yatağı, 5 tane röntgen, 1 tane MR, 1 tane tomografi, 2 tane kemik dansitometresi, 3 tane ultrason, 5 tane acil odası, 16 tane acil yatak sayısı gibi kapasitelere sahip olacak.


Bizim Kocaeli



Geri Dön