29 / 04 / 2024

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi yükseliyor!

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi yükseliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Başiskele ilçesi Yuvacık’ta hayata geçirdiği Dini Yüksek İhtisas Merkezi yükseliyor.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele ilçesi Yuvacık’ta Dini Yüksek İhtisas Merkezi hayata geçiriyor. İlahiyat Fakültesi’nden sonra din adamlarına master ve doktora seviyesinde eğitim verecek olan Dini Yüksek İhtisas Merkezi, üst düzey kadrolar için personel yetiştirecek. 12 bin 470 metrekare alan üzerinde inşa edilen proje, toplam 9 bin 600 metrekare inşaat alanına sahip. Projenin bodrum kat çalışmaları kapsamında beton ve kalıp işleri sürüyor.


Yapının zemin katı üst meydandan binaya giriş şeklinde inşa edilecek. Zemin katta 9 derslik yer alacak. 3 adet çalıştay bölümünün bulunacağı zeminde, bekleme salonu ve idari birimler planlandı. Yapının birinci katında kütüphane, 11 adet sınıf ve 6 adet çalıştay bölümü bulunacak.

 

330 KİŞİLİK KONFERANS SALONU

 

4 kat şeklinde hayata geçirilen yapının birinci bodrum katına alt meydandan giriş olacak. Bodrum katta mutfak, yemekhane, 8 adet öğretim görevlisi odası, öğretmen odası, bilgisayar odası ve kantin yer alacak. İkinci bodrum katında sığınak, 330 kişilik konferans salonu, mekanik ve elektrik teknik odalar yer alacak.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

 


Geri Dön