29 / 04 / 2024

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi tamamlanıyor!

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele'de hayata gçirilen Dini Yüksek İhtisas Merkezi tamamlanıyor.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele ilçesinde Dini Yüksek İhtisas Merkezi adıyla bir merkez meydana getiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, merkez tamamlandığında alanında uzman din adamlarının yetiştirileceği bir mekân haline gelecek. Dini Yüksek İhtisas Merkezi, İlahiyat Fakültesi’nden sonra din adamlarına master ve doktora seviyesinde eğitim de verecek. İnşaat çalışmaları süren yapının zemin ve birinci katında alçıpan asma tavan ve alüminyum asma imalatları devam ederken doğrama montajları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Birinci katta ayrıca granit seramik imalat işleri de gerçekleştiriliyor.

HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR


Kentin ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerine devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, din adamlarının eğitimlerine yönelik yapımını gerçekleştirdiği merkezin, ikinci bodrum katı ile birinci katında saten ve boya imalatları ve alüminyum doğrama cam montajı yapılıyor. Birinci katta süren alçı sıva imalatları ile birlikte ıslak hacim duvar seramik işleri de yürütülüyor. Binanın ön ve arka cephesinden mantolama ve dış cephe boyası imalatları da sürüyor. Yapının bina çevre istinat perde imalatları yapılırken merpen korkulukları da yerlerine yerleştiriliyor. 

ZEMİN KATTA 9 DERSLİK


12 bin 470 metrekare alanda hayata geçirilen proje toplam 9 bin 600 metrekare inşaat alanına sahip. Yapının zemin katı üst meydandan binaya giriş şeklinde inşa ediliyor. Zemin katta 9 derslik yer alıyor. 3 adet çalıştay bölümünün yer alacağı zeminde bekleme salonu ve idari birimler inşa edilecek. Yapının birinci katında kütüphane, 11 adet sınıf ve 6 adet çalıştay bölümü bulunacak.

KONFERANS SALONU


4 kat şeklinde hayata geçirilen yapının birinci bodrum katına alt meydandan giriş olacak. Bodrum katta mutfak, yemekhane, 8 adet öğretim görevlisi odası, öğretmen odası, bilgisayar odası ve kantin yer alacak. İkinci bodrum katında sığınak, 330 kişilik konferans salonu, mekanik ve elektrik teknik odalara yer verilecek. 


Geri Dön