28 / 04 / 2024

Kocaeli eski valilik binasının yıkımı tamamlandı mı?

Kocaeli eski valilik binasının yıkımı tamamlandı mı?

1974 yılından günümüze kadar 17 valinin yıkımı yapılan binada hizmet ettiği eski valilik binasının yıkımı neredeyse tamamlandı. Boşalan alana Büyükşehir Belediyesi kent meydanı ve otopark yapacak



1974 yılından günümüze kadar 17 valinin yıkımı yapılan binada hizmet ettiği 41 yıllık eski valilik binasının yıkımı neredeyse tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Ağustos tarihinde yıkılmaya başlayan binanın inşaat çöpleri toplanmaya başlayacak. Valilik tarafından boşaltılan bu alan Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Büyükşehir Belediyesi yanından tramvay geçecek bu alana kent meydanı ve otopark yapacak.


EN KISA SÜREDE

Valilik binasının yıkımında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, yıkılan bina ve boşa çıkacak alanla ilgili, “Kent meydanı ve otopark projesinin startını yıkımdan hemen sonra vereceğiz. Kocaeli Valiliği ‘ne 1974 yılından bu yana hizmet eden eski valilik binası bundan sonrada Kocaeli halkının nefes alacağı bir mekan olarak yine halkımıza hizmet etmeye devam edecek” ifadelerini kullanmıştı.


17 VALİ GÖRDÜ

Eski valilik binasında 1974 yılından günümüze kadar Ertuğrul Ünlüer, Turgut Eğilmez, M.Vecdi Gönül, İbrahim Ural, Celal Kaya Can, Fahri Görgülü, M. Hikmet Gülşen, Hüseyin Öğütcen, İhsan Dede, Adnan Darendeliler, Kemal Nehrozoğlu, Memduh Oğuz, İ. Kemal Önal, Erdal Ata, Gökhan Sözer, Ercan Topaca ve kısa bir süre önce ilimize atanan Hasan Basri Güzeloğlu Kocaeli için hizmet verdi.


Manşet Kocaeli


Geri Dön