04 / 05 / 2024

Kocaeli Fatih Devlet Hastanesi’nin inşaatı ne durumda?

Kocaeli Fatih Devlet Hastanesi’nin inşaatı ne durumda?

Bizim Kocaeli Gazetesi'nin yazarlarından Güngör Arslan bugünkü yazısında Fatih Devlet Hastanesi inşaatının hala bitirilememesini eleştirdi. İşte Güngör Arslan'ın o yazısı...



Fikri Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı iken ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gebze Fatih Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundular. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan sayın bakan Fikri Işık incelemenin ardından yaptığı konuşmalarında; “Gebze’deki önemli projemiz Fatih Devlet Hastanesi’dir. 

Fatih Devlet Hastanesi kurulduğu yıllarda güzel bir hastaneydi ama bugünkü Gebze’nin ihtiyaçlarına cevap vermesi mümkün değil. 

Onun için otoparkıyla birlikte 70 bin metrekare alana 1400 yataklı hastane kuruyoruz. 

Önümüzdeki yıl Haziran ayında Fatih Devlet hastanesinin yeni binasını hizmete açmayı amaçlıyoruz. 

Bu binayı bitirdiğimiz zaman yanında bulunan Fatih Devlet hastanesi binası ve poliklinik olarak kullanılan bina sökülecek oraya da katlı otopark inşa edeceğiz. 

Burada da son derece önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacağız.” demişti. Ziyarette AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Gebze Başsavcısı Cemil Kuyu, Gebze Adalet Komisyonu Başkanı Şamil İnan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Hürcan Alpay olmak üzere herkesin önünde bu sözün verdiklerinde geçtiğimiz yılın Ekim ayı idi. 

Haziran ayı geldi ve bitti. 

Ancak Fatih Devlet Hastanesi’nin inşaatı hala bitmedi. 

İnşaatın ne zaman biteceği ise kimse tarafından bilinmiyor.


Bizim Kocaeli/ Güngör Arslan


Geri Dön