29 / 04 / 2024

Kocaeli Geri Kazanım Suyu Projesi ile fabrikalar temiz su kullanacak!

Kocaeli Geri Kazanım Suyu Projesi ile fabrikalar temiz su kullanacak!

'Geri Kazanım Suyu Projesi' Kocaeli'nde faaliyet gösteren sanayi tesisleri artık içme suyu kaynaklarını daha az tüketecek. Belediye 'Geri Kazanım Suyu Projesi" ile fabrikalara temiz su kullandıracak.



KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'nde faaliyet gösteren sanayi tesislerinin bölgenin içme suyu kaynaklann kullanımını azaltmak ve atık suları değerlendirmek amacıyla başlattığı, 13.5 milyon TL'lik 'Geri Kazanım Suyu' projesinin, Başiskele Kullar, Kandıra Merkez ve Kandıra Cebeci arıtma tesisleri bölümü tamamlandı. Projenin İzmit Plajyolu ve Körfez arıtma tesisleri bölümleri ise tamamlanmak üzere. Proje ile arıtma tesislerinin çıkış suları, kum filtre, ultraviyole (UV) ışınları ve klordezenfeksiyonu ile ikinci bir antmadan geçirilerek , sanayide ve park, bahçe ve yeşil alanların sulanmasında kullanılabilir hale getiriliyor. 3 ay gibi bir sürede kurulan sistemle ilk etapta En tek ve Goodyear firmalanna geri kazanım suyu verildi. Pirelli, Messer Aügaz gibi kurumlara ise sayaçları takıldı. Sabancı ve Posco gibi kuruluşlarla da geri kazanım suyu verilmesi için görüşmeler devam ediyor. TÜPRAŞ'ın proses su ihtiyacını karşılayacak olan Körfez Atıksu Antma Tesisi Geri Kazanım Projesi de bitmek üzere. Bu proje ile de TÜPRAŞ'ın, yılda ortalama 14 milyon metreküp geri kazanım suyu kullanacak. Bu miktar Yuvacık Barajı'nın yıllık kapasitesinin üçte birine denk geliyor. 


Fabrikaların talebi artıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu "Sanayi kuruluşlarına geri kazanım suyu verilmesi uygulaması Türkiye'de ilk kez belediyemiz tarafından başlatıldı. Sanayi kuruluşlarından gelen talepler her geçen gün artıyor" dedi. 



Star 


Geri Dön