29 / 04 / 2024

Kocaeli İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı 30 Nisan-3 Mayıs'ta!

Kocaeli İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı 30 Nisan-3 Mayıs'ta!

Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) 30 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli ideal ev, evlilik ve konut fuarı düzenleyecek.



Gerçekleştirilecek olan Kocaeli İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı ile ilgili KOTO binasındaki toplantı odasında KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Fuar Komisyon Başkanı Alp Kayalar ve Organizatör Firma olan Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Faruk Bilgin tarafından bilgi verildi.

 

KOCAELİ SANAYİNİN KALBİ

Düzenleyecekleri bu fuarın önemli olduğunu ve fuarı çok önemsediklerini belirten KOTO Başkanı Murat Özdağ, “Ülkemize hizmet etme ve değer verme amacıyla çok ciddi çaba sarf ettiğimiz bir projeyi sizlerle paylaşmak istedik. Kocaeli sanayinin kalbi olan bir şehir. Sanayi üretmektir. Üretmek önemli ama onu satabilmek için iyi bir lojistik ve pazarlama yapılması lazım. Bunlar için iki yıldır yaptığımız Santek Fuarı ve Domif Fuarı ile Kocaeli de ciddi bir çalışma içerisinde olduğumuzu ve Kocaeli’nin Fuarcılık alanında da ciddi bir yerde olması gerekir” dedi.

 

ŞEHRİ AYAĞA KALDIRACAK

Fuarın şehrin trafiğini, dinamiklerini hareketlendirdiğini ve ekonomisini ayağa kaldırdığını ifade eden Özdağ, “İdeal Ev-Evlilik ve Konut Fuarı, İstanbul, Anadolu yakası, Kocaeli ilçelerini bir araya getirecek bir çalışma. Mobilya dekorasyon, mutfak tasarımı, çiçekçilik, kuaför, nikah şekeri, gelinlik, damatlık, abiye, düğün nişan aksesuarları, kuyumcular, fotoğrafçılar gibi birçok konunun iç içe olacağı bir fuarı bulabilecek. Evlenmek isteyen kişi eşini bulduğunda diğer tüm ihtiyaçlarını bulabileceği bir fuar olacak. Fuarda yerler tükenmek üzere. Yer almak isteyen tüm esnafa hızlı hareket etmelerini iletiyorum. Çok az yerimiz kaldı. 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında kimseye randevu vermeyin. Evlenmeyi düşünen, evini yenilemeyi düşünen herkesin en doğru, en uygun fiyatlarla alabileceğiniz fuarı hazırlıyoruz” dedi.

 

ŞEHİR DIŞINDAN FİRMA DÜŞÜNMÜYORUZ

KOTO Başkanı Murat Özdağ, gerçekleştirilecek fuarda şehir dışından firma düşünmediklerini, Doğu Marmara’daki firmaları düşünebileceklerini ifade etti. Özdağ, “Marka kapsama alanı içinde olan firmaları, ağırlık olan firmaların hepsi genel merkezde özel desteklerle geliyorlar. Ulusal manada çalışma içindeler” dedi. Fuara ayrıca 100’e yakın firmanın katılacağı ifade edildi. Açıklamalardan sonra fuarla ilgili genel bilgiler basınla paylaşıldı

 

KOCAELİ’YE 3 FUAR

KOTO tarafından 30 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında 4 gün boyunca sürmesi planlanan Kocaeli İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Alanı olan İnterteks Fuar Alanında gerçekleştirilecek. Organizatör firması Aktif Fuarcılık olan organizasyonda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, fuar alanının KOTO’ya tahsisi ve Büyükşehir belediyesi uhtesinde bulunan afiş, yürüyüş yolu üstündeki raketler, bilboard panoları ve diğer reklam alanlarının il genelince sağlanmasını gerçekleştirecek.

 

FUARIN AMACI

Kocaeli ekonomisine katkı sağlamak ve ticari hayatı hareketlendirmek amacıyla düzenlenmesi planlanan ve 4 gün sürecek olan organizasyonda ziyaretçiler aradıkları tüm materyalleri bir arada bulabilecekler, fiyat karşılaştırması yapabilecekler, yeni trendleri takip edebilecekler ve fuara özel çeşitli kampanyalardan yararlanabilecekler. İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı sadece düğün gününe yönelik firmaları değil, ev hazırlığı sürecinde olan, evini değiştirmek isteyen kişilerin bu alanlarda ihtiyaç duyulabilecekleri sektör ve ürün gruplarındaki yeni firmaları da ziyaretçiyle buluşturacak.

 

NEDEN 3 FUAR

Kocaeli ideal ev, evlilik ve konut fuarı, bir konutu almak isteyenler, evini döşemek veya yenilemek isteyenler ve evlenmek isteyenler, önce alacakları ürünün tüm alternatiflerini görüp, yakından inceledikten sonra, kıyaslayarak alacakları ürüne karar veriyorlar. Konut almaya gelen bir aile aynı mekânda gördüğü ve beğendiği bir mobilyayı alabilir, mobilya almaya gelen de beğendiği beyaz eşyayı ya da ev tekstilini alabilir. Bu üç fuarın aynı zamanda aynı sektör içinde iş yapan firmalara arasında bir sinerji oluşturacak, firmaların birbirlerini daha yakından tanımalarına da imkan sağlayacaktır. Bu üç fuarın da hedef kitlesini aileler ve özellikle kadınlar oluşturuyor. Tüm dünyada geçerli kuraldır; kadınlar olmadan konut alınması, ev eşyası alınması ve evliliğin organize edilmesi mümkün değildir. Bu sebepten de ailelerin ve kadınların en fazla harcama yaptıkları ve en fazla ilgi duydukları üç alan aynı fuarda buluşturularak, Kocaeli ve çevresindeki tüm il ve ilçe kadınları için fuarı cazip hale getirilmektedir.

 

FUARIN HEDEFİ VE KAPSAMI

Gerçekleştirilecek olan İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nda hedef 25.000 ile 30.000 arası ziyaretçiye ulaşmaktır. Fuar ayrıca birçok sektörü kapsayacak. O sektörler de şunlar: İnşaat, Mobilya, Mobilya Dekorasyon- Mutfak Tasarımı, Duvar Kâğıdı- Yapı Dekorasyon, Perde, Tül, Mefruşat, Oteller, Çiçekçiler, Kuaförler, Züccaciye, Bankalar, Organizasyon Firmaları, Seyahat Acentaları, Nikâh Şekeri- Davetiye, Ayakkabı- Çanta, Gelinlik- Abiye, Tekstil- Giyim, Düğün ve Nişan Aksesuarları, Halı- Ev Tekstili, Düğün Salonları, Kuyumcular, Fotoğrafçılar, Beyaz Eşya- Ev Elektroniği.


Bizim Kocaeli


Geri Dön