29 / 04 / 2024

Kocaeli Kadıköy'e bin 350 araçlık otopark geliyor!

Kocaeli Kadıköy'e bin 350 araçlık otopark geliyor!

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kadıköy Mahallesi’ndeki katlı otoparkın hizmete açılmasıyla bin 100, yıkılan valilik binasının alanına da 250 olmak üzere bin 350 araçlık yeni otoparkın geleceğini açıkladı.



Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kadıköy Mahallesi’ndeki katlı otoparkın hizmete açılmasıyla bin 100, yıkılan valilik binasının alanına da 250 olmak üzere bin 350 araçlık yeni otoparkın geleceğini açıkladı. Otoparklar da ücretsiz olacak


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, ekim ayı başına kadar yeni düzenlemelerle birlikte bin 350 araçlık yeni otoparkın hizmete gireceğini açıkladı. Başkan Vekili Özak , “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Kadıköy Mahallesi’nde yeni yaptığımız katlı otopark inşaatımız ekim ayı başında bitiyor. Resmi açılış yapmadan hemen 1100 araçlık otoparkımızı ücretsiz olarak hizmete sokacağız. Böylelikle Turan Güneş Caddesi’ndeki park sorununun da önüne geçeceğiz. Bilindiği üzere sahilde büyük bir ücretsiz otopark alanı oluşturduk. Jandarma lojmanlarının yıkılması ile de bir ücretsiz otopark kazandırmıştık” dedi.


RAHATLATMAK ADINA


Özak açıklamasının devamında, “İkinci etapta arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdim. Yıkılan valilik binası alanımız ile yeni projemiz çizilene kadar kullanılabilmesi için hemen araç parklarının yapılabilmesi için çizgilerimiz çizilecek ve yine ücretsiz olarak yaklaşık 250 araçlık otoparkımızı hizmete sokacağız. Böylelikle de eski valilik binası çevresindeki sokaklardaki park sorununun da önüne geçeceğiz. Yeni proje ile zemin otopark ve üstü de büyük bir meydana kavuşturulacak. Arkadaşlarımız bu konuda çalışmaları sürdürüyor. Ancak hızlı bir şekilde kentimizi rahatlatmak adına ücretsiz otoparklarımızı hizmete sokacağız” dedi.


O YER DE YIKILACAK

Projeleri açıklamaya devam eden Özak, şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyemiz tarafından Kültür Tepesi projesi kapsamında daha önce orduevi misafirhanesini, orduevi sinemasını yıkarak bu alanı otopark olarak kazandırdık. Şimdi ise Sağlık Müdürlüğü’nün eski binasının yıkımı için çalışmalara başladık. Şu anda Sağlık Müdürlüğümüz ile Halk Sağlığı Müdürlüğümüze ait aşı deposu sadece eski binada kaldı. Aşı deposunun taşınması için de bizden yer talepleri oldu.


TABELA ASILDI

Bugün Büyükşehir meclisimizde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın, İzmit Körfez Mahallesi, Ömer Türkçakal Bulvarı’nda yer alan prefabrike yapının Kocaeli Valiliği-Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne tahsis edilmesiyle ilgili teklifini direkt geçireceğiz. Böylelikle Sağlık İl Müdürlüğü eski binasının yıkımı ile ilgili hiçbir sorun kalmamış olacak. Milli Emlak Müdürlüğümüz ile Anıtlar Kurulumuzdan da gerekli yazışmalar sonrasında bu binayı da yıkarak Kültür Tepesi’ni tam anlamıyla ortaya çıkarmış olacağız.” Öte yandan şuanda otopark olarak kullanılan yıkılan Orduevi Misafirhanesi ile Orduevi sinemasının bulunduğu alana ise önceki gün sessiz sedasız 3 noktasına askeri bölge girilmez tabelası asılması da dikkat çekti.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön