29 / 04 / 2024

Kocaeli Kartepe'deki teleferik projesi ihaleye çıkıyor!

Kocaeli Kartepe'deki teleferik projesi ihaleye çıkıyor!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 2,5 yıllık süreçte gelinen noktayı anlattı. Üzülmez, Teleferik projesinin hayata geçmesi ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.



Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, seçim beyannamesinde yer alan hizmetlerle ilgili 2,5 yıllık süreçte gelinen noktayı anlattı. Yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren üzülmez, söz verdikleri 41 projenin 40'ını ve daha sonra ihtiyaca binaen ortaya çıkan 60 projeyi hayata geçtiğini kaydetti.


'GELECEĞİ PLANLIYORUZ' 

2014 yerel seçimlerinden önce hazırlanan 41 projenin 40'ını hayata geçirerek, hizmete sunduklarını söyleyen Üzülmez, "Kartepe, havayolu, demiryolu, TEM ve çevre yolunu içinde barındıran, hipodromu olan bir kent. Kartepe'nin nüfusu bugün 120 bin biz 300 bin kişiye hizmet verecek projeler planlıyoruz. Vaat ettiklerimizden hariç günün şartlarında gündeme gelen 60'a yakın projeyi hayata geçirdik" dedi. Başkan Üzülmez Kartepe'nin mezarlık sorununu da çözdüklerini belirtip "Kartepe birleşmeden önce her beldenin kendi mezarlığı vardı. Ancak gelişen ilçemizde bir kent mezarlığı ihtiyacı doğurdu. Karayollarına ait bu alanda kent mezarlığı çalışması yaptık. Burası özel kişininmiş gibi işimiz durduruldu. Kartepe ilçesine Karayollarından arazi kazandırdık. Yeni ilçe mezarlığımız yakında hizmete giriyor" dedi.


'TELEFERİK HAZIR' 

Kartepe'nin 30 yıllık rüyası olan Teleferik projesinin hayata geçmesi ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Üzülmez "Teleferik projesini yap işlet sistemiyle ihaleye çıkartacağız. İhaleyi alan firma bölgeye 5 yıldızlı birde otel yapacak ilçemize gelen müşteri profili de değişecek. Teleferik projesiyle Kartepe'deki turizm çemberi daha da genişleyecek. Derbent üzerinden devam edip Arslanbey ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez Suadiye'deki yolları da yapıp buradaki potansiyeli daha üst seviyeye çekmeyi planlıyoruz. Teleferiğin ulaşacağı Kuzuyayla bölgesinde de yeni kayak ve kış tatil merkezi kurulacak buraları halkın hizmetine sunacağız böylece zirvedeki tekeli kıracağız" dedi. 


'TARİHE SAHİP ÇIKIYORUZ' 

Kartepe ilçesinde kültürel mirasın korunması, tarihi dokuya sahip çıkılarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla restorasyon projelerine ağırlık verdiklerini anlatan Üzülmez Bu çerçevede Suadiye mahallesinde tarihi değeri olan Su Değirmeni için restorasyon çalışması yaptıklarını ifade etti. 


'ADLİYE KARTEPE'YE GELİYOR' 

Adliye Sarayı'ıııKartepe'ye gelmesiyle Kartepe'nin uçacağını belirten Üzülmez " Kocaeli Garnizon Komutanlığı'nın tamamı, Kocaeli Adliyesi ne verilmeyecek. Komutanlık, bin 280 dönümlük geniş bir alana sahip. Bunun 160 dönümünde adliye yapılacak, yeni binanın en az 30 ila 50 bin metrekare olarak yapılması bekleniyor. Bunun yanı sıra 50 dönüm de Büyükşehir Belediyesi ne tahsis edilecek. 2023 yılında kuzey toplu taşıma hafif raylı sistemi yani metroyu bitirmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi, ana terfi istasyonunu bu araziye kuracak, Adliye Sarayının gelmesiyle birlikte Kartepe daha da gelişecek " dedi. 


'KARTEPE'NİN TAMAMINI PLANLADIK' 

Üzülmez "Üniversitemizin birçok yüksekokulu ve fakültesi ilçemizde bulunuyor. 10 bine yakın üniversiteli öğrenciyi içimizde barındırıyoruz. Mahalle konakları yaptık, Kadınlarımız için 17 tane spor salonu hizmete soktuk.Gençlik kampları yaptık. Okullarımın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında destek olmaya çalışıyoruz. Kartepelilerin birleşme sonrasında beklediği tek imar planını tamamladık. Kartepe'nin tüm dokularını ve mahallelerini inceleyerek imar planlarını bitirdik " dedi. 


'ALO EVLAT HATTINI ÖNEMSİYORUM' 

SOSYAL Projelere önem verdiklerini ifade eden Üzülmez "Alo evlat hattı bizim için çok önemli bir proje. Hatta Türkiye'de örneği yok. Başta yaşlılarımız olmak üzere kurduğumuz hatlarda vatandaşların bize evine çocuğu olmayan, ona bakmayan biri olmayan kişilerin bize bildirmesini istedik. Burada bizim ekiplerimiz onların alışverişinden, evlerinin düzenlemesine, yıkanmasına ve kişisel temizliğine kadar, hastaneye ve doktora götürülmesine kadar her şeyi yapıyoruz. Hayırlı bir evladın anne ve babasına yapacağı işi biz yapıyoruz" dedi.



Çağdaş Kocaeli




Geri Dön