01 / 05 / 2024

Kocaeli Pembe Köşk restore ediliyor!

Kocaeli Pembe Köşk restore ediliyor!

Kocaeli’nin tarih koridorunun önemli bir parçası olan Pembe Köşk, Büyükşehir’in ellerinde tarihi Sırrıpaşa Konağı’na entegre ediliyor. Pembe Köşk, tamamlandığında, halka bir restoran olarak hizmet verecek.




Kocaeli’nin tarih koridorunun önemli bir parçası olan Pembe Köşk, Büyükşehir’in ellerinde tarihi Sırrıpaşa Konağı’na entegre ediliyor. Gayrimenkul ve Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun taşınmaz kültür varlığı olarak tescillediği İzmit Hacı Hasan Mahallesi’nde bulunan Pembe Köşk, İl Özel İdarelerinin kapatılması sonucu, Kocaeli Valiliği nezdinde kurulan bir paylaşım komisyonu tarafından Büyükşehir’e devredildi. Birçok tarihi yapıyı restore ederek gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, köşkü teslim alır almaz proje çalışmalarına başladı.

 

KÖŞKLER ARASINA MERDİVEN

Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla yenilenerek ziyarete açılan Sırrıpaşa Konağı’nın müştemilatı olarak bilinen Pembe Köşk, restorasyon kapsamına alındı. Sırrı Paşa Konağı ile Pembe Köşk arasında geçişin sağlanması amacıyla taş duvar ve merpen yapılması için proje hazırlandı ve inşa sürecine başlandı. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Pembe Köşk, tamamlandığında, tarih koridorunun bir parçası olarak Kocaeli'nin yöresel lezzetlerinin sunulacağı, tarih koridorunu gezmeye gelenleri ve Kocaeli halkını ağırlayacak bir restoran olarak hizmet verecek.

 


Manşet Kocaeli


Geri Dön