29 / 04 / 2024

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları restore eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'de yer alan Pembe Köşk'ü de baştan aşağı yeniliyor. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla köşk özüne döndürülecek.



Yatırımlarını son sürat sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit ilçesi Hacıhasan Mahallesi’nde bulunan Pembe Köşk’ün restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göreü 19. yüzyıl yapısı olan köşk, ahşap kısmı tarihi belgeler ışığında öz haline göre projelendirilerek aslına uygun olarak yenileniyor. İlk günkü görünümüne doğru ilerleyen köşkün giriş taş ve ahşap merpenlerini tamamlayan Kocaeli Büyükşehir ekipleri, ahşap pencere kasaları ve pencere doğraması montajlarını da yaptı. Kocaeli Büyükşehir Ekipleri ayrıca şantiyeye gelen avize ve aplikleri yerlerine takıyor.

AHŞAP KAPILAR TAKILACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun tescillediği ve Sırrı Paşa Konağı’nın alt kısmında komşusu olan ‘Pembe Köşk’ün özüne döndüreceği restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. Ahşap pencere kasaları tamamlanan binanın ahşap kapıları sahaya geldi kısa zaman içerisinde montajı gerçekleştirilecek. Köşkün ahşap tavan paşası ile koltukaltı silmesi imalatlarını, elektrik borulama ve vrf altyapısını tamamlayan Kocaeli Büyükşehir ekipleri, mutfak zemin mermer imalatının derz işlemi gerçekleştirildi. 


Geri Dön