03 / 05 / 2024

Kocaeli Üniversitesi teknoparkına yeni Ar-Ge binası!

Kocaeli Üniversitesi teknoparkına yeni Ar-Ge binası!

Kocaeli Üniversitesi teknoparkında yüzde yüz dolulukla çalışıldığını, burada ciddi bina ihtiyacı ortaya çıktığını belirten Bakan Fikri Işık , yeni bir binanın yapımı için çalışmaların başladığını müjdeledi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Üniversitesi'nin (KOÜ) Başiskele ilçesinde bulunan teknoparkını ziyaret etti.  Kocaeli Üniversitesi teknoparkında yüzde yüz dolulukla çalışıldığını, burada ciddi bina ihtiyacı ortaya çıktığını belirten Bakan Işık , yeni bir binanın yapımı için çalışmaların başladığını müjdeledi. Bakan Işık şunları söyledi:


"Firmalarımızın yoğun talepleri var. Hem firmalarınız kendi binalarını yapmak hem de özellikle bir Ar-Ge binasında faaliyette bulunmak istiyorlar. Kocaeli teknoparka yeni bir bina kazandırmakla ilgili çalışmamızı başlatıyoruz. 2016 yılı içerisinde ümit ederiz ki inşaat çalışmalarına başlarız. Bu konuda, Kocaeli Üniversitemiz ve teknoparkın ortakları ile bakanlığımızın da desteğiyle buraya güzel bir Ar-Ge binası kazandırmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili çalışmaları başlattık. Arkadaşlara talimat verdim. Kendi binalarını yapmak isteyen firmalarla ilgili de teknopark yönetimi de çalışmalarını yürütecek."





Geri Dön