01 / 05 / 2024

Kocaeli Uzunçiftlik'e 3,7 kilometrelik altyapı yatırımı!

Kocaeli Uzunçiftlik'e 3,7 kilometrelik altyapı yatırımı!

İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe ilçesine bağlı Uzunçiftlik Konak, Emekevler ve Çamlık mahallelerini sağlıklı altyapıya kavuşturmak için 3,7 km uzunluğunda yağmursuyu ve kanalizasyon hattı ile dere ıslahı gerçekleştirecek projeye başladı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe ilçesine bağlı Uzunçiftlik Konak, Emekevler ve Çamlık mahallelerini sağlıklı altyapıya kavuşturmak için 3,7 km uzunluğunda yağmursuyu ve kanalizasyon hattı ile dere ıslahı gerçekleştirecek projeye başladı. Kasım ayında tamamlanacak proje, 2.2. milyon TL’ye mal olacak



3 MAHALLEDE YAŞANAN SIKINTI GİDERİLECEK


Artan yerleşim alanları ile birlikte ekonomik ömrünü tamamlayan ve altyapısı yetersiz kalan Uzunçiftlik bölgesindeki 3 mahallede özellikle yüzey sularından dolayı sıkıntı yaşanıyordu. İSU Genel Müdürlüğü, bölgeyi sağlıklı, modern altyapıya kavuşturmak ve yüzey sularını toplamak için proje hazırladı.





YAĞMURSUYU, KANALİZASYON HATTI VE DERE İSLAHI YAPILACAK


Bir süre önce başlanılan dere ıslahı ile yağmursuyu hattı boru döşeme çalışmalarının sürdüğü çalışmalarda Konak, Emekevler ve Çamlık mahallelerinde, çeşitli çaplarda borular kullanılarak, 2100 metre yağmursuyu ve 600 metre kanalizasyon hattı ile 1000 metre dere ıslahı yapılacak.



KASIM AYINDA TAMAMLANACAK


Bölgenin yağmursuyu ve kanalizasyon problemini uzun yıllar çözecek olan proje, Kasım ayında tamamlanacak ve 2.2 milyon TL’ye mal olacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön