29 / 04 / 2024

Kocaeli Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi 2016 yılında hizmete girecek!

Kocaeli Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi 2016 yılında hizmete girecek!

Koruma Klor Alkali San ve Tic A.Ş’nin sahibi Vefa İbrahim Aracı, dün ofisinde düzenlediği basın toplantısında, Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi’nin 2016 yılında hizmete gireceğini açıkladı.



İlimizin önde gelen şirketlerinden, üç ayrı üretim tesisiyle Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında olan Koruma Klor Alkali San. ve Tic. A.Ş.’nin sahibi V. İbrahim Aracı, geçtiğimiz yıl eğitime açılan ‘Şükrü Aracı İlkokulu ve Ortaokulu’ ile Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde inşası devam eden, tamamlanmasıyla Türkiye’de bir ilk olacak olan ‘Semahat Aracı Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi’nden sonra, Denizli’ de Valilik organizasyonuyla imece usulü yapılacak Hayırseverler Ortaokulu’ na 300 bin lira (3 derslik için) verdiğini açıkladı ve bakım merkezinin bir aksilik olmaması koşulunda 2016 yılının yaz aylarından sonra hizmete gireceğini belirtti.


 


ANNESİNİN ADI VERİLMİŞTİ


Geçtiğimiz yıl inşasına başlanan, Koruma Şirketler Gurubu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) işbirliği ile yapılan Umuttepe mevkii KOÜ yerleşkesi içinde yer alan yaşlı tıbbi bakım merkezi’ne, İbrahim Aracı’nın annesinin adı verilmiş ve tesisim adı Semahat Aracı Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi olmuştu. Düzenlediği basın toplantısında 2014 kış ayının olumsuz hava şartları nedeniyle ara verilmek zorunda kalınan inşaatın şimdi devam ettiğini belirten Aracı, bir problem olmaması koşulunda 2016 yılının yaz aylarından sonra hizmete açılabileceğini duyurdu. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı olarak faaliyet gösterecek olan bu tesis; ölümcül rahatsızlığı bulunmayan sürekli bakıma ihtiyacı olan yaşlı hastaların yaşamlarını konforlu ve huzurlu bir şekilde sürdürmelerine olanak sağlayacak yapıda inşa ediliyor.


 


ERCAN TOPACA: DENİZLİ’DE OKUL YAPTIRIN


Sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle tanınan Aracı, Kocaeli’ den sonra, Hatay’da da faaliyet göstermeleri sebebiyle burada yapılan cami inşaatını verdikleri destek ile tamamladıklarını belirten Aracı, “Denizli ve Hatay’daki faaliyetlerimizi gören Kocaeli’nin eski Valisi olan Hatay Valisi Ercan Topaca, Denizli’de okul yaptırmamı istedi ancak burada yatırımlarımızın yeni olması sebebiyle şimdilik derslik olarak destek verebileceğimizi söyledim ve 3 derslik için destek olabileceğimizi, daha Denizli Belediyesi bize yer verebilirse, sonrasında orada 24 derslikli okul yaptırabileceğimizi söyledim” şeklinde konuştu.


 


HATAY’DA 24 DERSLİKLİ OKUL YAPILACAK


Bu projelerin ardından Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü’nden de bir telefon aldığını ifade eden Aracı, “Anladığım kadarıyla Koruma bu eğitim işlerine baya el atacak galiba. Denizli’nin ardından inşallah 2016 yılında, Sayın Valimiz topaca da oradayken, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 24 derslikli bir okul yaptırmayı düşünüyorum. Bu projenin protokolünü de bu sene yapacağız muhtemelen” diyerek Ercan Topaca’nın vali olarak gittiği yerlere kendilerinin de projeleri ile gideceklerini duyurdu. Bu projelerin arasında İzmit’i de unutmadıklarını belirten Aracı, bakım merkezi projesinin tamamlanmasının ardından ilimizde de projelerine devam edeceklerini açıkladı.


 


CENGİZ DAĞCI’YA VEFA


Başarılı iş adamı kimliğinin yanında Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı da olan Aracı, dernek adına yaptıkları çalışmalardan da söz etti. Kırım Tatarı olan ünlü roman yazarı Cengiz Dağcı’nın mezarı ile ilgili Cumhurbaşkanı’na ve Başbakan’a mektup yazdığını ve dün gönderdiğini söyleyen Aracı, “Dört sene önce Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti Cengiz Dağcı’nın naaşını İngiltere’den aldı, özel bir uçakla Türkiye’ye getirildi. Türkiye’den de Kırım’a götürdü. O zaman Ukrayna Devlet Başkanları’yla konuşularak Dağcı’nın kendi topraklarına gömülmesi sağlanmıştı. Ancak sonrasında mezar kaybolma noktasına gelmişti” dedi.


 


GASPIRALI’NIN YAZILARI BASILACAK


Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı olarak, Kocaeli Üniversitesi öğrencisinin çizdiği bir proje ile Dağcı’nın mezarını anıt mezar olarak tasarlayıp yaptırdıklarını belirten Aracı, “İki – üç günde yaptırdığım bu anıt mezara ertesi gün yakın akrabalarını ve Kırım Üniversitesi öğretim görevlilerini, hocalarını, edebiyatçılarını ve sanatçılarını bu anıt mezara davet ettim. Kırım’a en son gidişimde ise insanların buraya gelerek Cengiz Dağcı’nın mezarına ziyarette bulunduklarını gördüm ve çok hoşuma gitti” ifadelerini kullandı. Aracı bunun dışında İsmail Bey Gaspıralı‘nın 20 yıl yazarlık yaptığı Tercüman Gazetesi’ndeki, yazılarının baskılarının bulunmadığını ancak elde edilen mikrofilmlerinin orijinaline uygun şekilde basılması için sponsor olduğunu ve bu projenin be bir ay içerisinde tamamlanarak gazetelerin kütüphanelerde yer alacağını kamuoyuyla paylaştı. 


Kocaeli - Hilal Güdücü


Geri Dön