17 / 05 / 2024

Kocaeli yeni ihtisas merkezinin temelleri atılıyor!

Kocaeli yeni ihtisas merkezinin temelleri atılıyor!

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Aralık 2015’de açılışı yapılan Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne yapmış olduğu ziyarette yeni bir ihtisas merkezinin temellerinin atılacağının müjdesini verdi



Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Aralık 2015’de açılışı yapılan Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne ziyarette bulundu. Vali Güzeloğlu yapmış olduğu ziyarette yeni bir ihtisas merkezinin yapılacağının müjdesini de verdi. Ziyarete İl Müftüsü Yusuf Doğan, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Vali Yardımcısı Dursun Balaban ve Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Sönmezoğlu katıldı.


TAM DONANIMLI 29 DAİRE

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Sönmezoğlu, “Alanı gezerek bu alanın ihtisas merkezi olmasına karar verdik. Bunun için yegane sebep valimizdir. Çalışmalarımıza ayrı bir hız verdik. Herkesin yoğun desteğiyle 10 bloktan 5 tanesini ve sosyal tesislerin bakımını tamamladık. Şu anda öğrencilerimizin barındıkları yerlerde her türlü eksiklikler tamamlandı. 29 daire tam donanımlı şekildedir. Öğrencilerimiz hocalarımızın gösterdiği yolda dini ilimlerdeki gayretleri son derece önemli. 1. dönemlerini başarıyla tamamladılar. Mayıs ayı sonuyla birlikte bu kursu tamamlayarak dini ihtisas merkezlerinden okumaya hak kazanacaklar. 3 yıl sonunda her biri ayrı ayrı öğretim görevlisi, vaiz ve müftü olarak hayatlarına devam edecekler” dedi.

 

YENİ EĞİTİM BİNASI

Vali Güzeloğlu ise “Bir yıl önce bu fikir bize geldiğinde büyük bir heyecanla ve mutlulukla Kocaeli için değer katacağını düşündük. Sadece Kocaeli için değil İslam dünyası için özel bir eğitim merkezini kazandırmış olduk. Her şeyi ile ideale yakın hale geldi. Kocaeli’ne önümüzdeki yaz bir eğitim binası daha yapmaya karar verdik. Buradan döndüğünüzde iyi bir din görevlisi olarak İslam’ın anlaşılmasında, yüce dinimizin doğru aktarılmasında, mesajların tüm insanlığa ulaşmasında katkı ve hizmet vereceksiniz. Bugün insanların yaşadığı sorunların, İslam’ı doğru anlaşıldığı ve anlatıldığı taktirde sorunların olmayacağını, dökülen kanların ve yaşanan sıkıntıların olmayacağını biliyoruz” diye konuştu. 


Manşet Kocaeli 


Geri Dön