29 / 04 / 2024

Kocaeli'de hayvanlar için Doğal Hayat Parkı yapılacak!

 Kocaeli'de hayvanlar için Doğal Hayat Parkı yapılacak!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, sahipsiz sokak hayvanlarının ve yaban hayvanlarının rehabilitasyonu ve onlara tabii bir alan sağlanarak hayatlarını burada sürdürebilmeleri için Kocaeli'de Doğal Hayat Parkı yapacak



Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü sahipsiz sokak hayvanlarının ve yaban hayvanlarının rehabilitasyonu ve onlara tabii bir alan sağlanarak hayatlarını burada sürdürebilmeleri için Kocaeli'de Doğal Hayat Parkı yapacak. 

     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sahipsiz hayvan bakımevi kurulması ile sahipsiz evcil hayvanların içinde alındıkları ortamda hayatını devam ettiremeyecek kadar hasta, yaşlı ve yavrulu annelerin doğal yaşam alanı oluşturarak yaşamlarını sağlamak, sahipsiz hayvanların rehabilitasyonunu (kısırlaştırma, aşılama ve parazit ilaçlama) gerçekleştirmek, yaban hayatında tedaviye ihtiyaç duyulan hayvanların rehabilitasyonunu sağlamak ve hayvan sevgisi konularında halkın bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. 

     Bu kapsamda kurulacak ''Kocaeli Sahipsiz Hayvan Doğal Hayat Parkı'', İzmit-Kandıra karayolu üzerinde, Sarı Hocalar mevkisinde Orman Bölge Müdürlüğü'nün tahsis etmiş olduğu 170 dönümlük alanda iki ana bölümden oluşacak. 

     Birinci ve girişte bulunan alan halkın kullanımına açık, okul gezileri, evcil hayvan sahiplerinin ihtiyaç duyacağı gezme ve parkur gibi faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği alanlar ile mesire yeri olarak tasarlandı. İkinci bölüm ise yaban hayvanlarının ve sahipsiz hayvanların bulunduğu rehabilite ve yaşam alanı bölümü olarak düşünüldü. 

     Sahipsiz hayvanlar ve yabani hayvanlar bölümündeki birimler her iki bölüm için ayrı ayrı birbirinden bağımsız olarak tasarlanırken, birinci bölüm olarak adlandırılan ve Doğal Hayat Parkı içerisinde yer alan idari bina kısmında, çocuklara hayvan sevgisinin aşılandığı toplantıların ve eğitim amaçlı seminerlerin düzenlenebileceği şekilde tasarlanmış bir salon bulunacak. 

     Parkta, köpeklerin akrobatik antrenman alanı, hayvan sahiplendirme ve mesire yerleri yer alacak. Hayvan sahiplendirme ve akrobatik antrenman alanında, gelen ziyaretçiler evcil hayvanlarıyla birlikte vakit geçirebilecek. 

     İkinci bölüm olarak adlandırılan ve Sahipsiz Hayvanlar Ve Yabani Hayvanlar Bölümü'nün ilk kabul-kayıt ofisinde bakımevine gelen hayvanların kabulü ve kayıtları yapılacak. 

     Burası, hayvanların fotoğrafının çekilerek çip takıldığı ve genel bilgilerinin bilgisayar ortamında kayda alındığı bir yer olarak hizmet verecek. Gerekli müdahaleler ve operasyonlar için tasarlanan müşahede ve operasyon odaları ile de yaralı hayvanlara hizmet verilecek. 

     Ayrıca Doğal Hayat Parkı içerisinde yer alacak köpek alanı kulübeler, ortasında otomatik suluk ve yemliklerin koyulduğu beslenme odaklarından oluşacak, ağaçların arasındaki soğuk ve sıcağa karşı izole edilmiş kulübelerde doğal bir ortam oluşturulacak. 

     Yabani Hayvanların Rehabilitasyon Bölümü'nde yabani hayvanların bulunduğu kısım, hayvanların doğal hayatlarındaki koşulların azami düzeyde sağlandığı, rehabilite edilene kadar serbestçe dolaşabilecekleri alanlardan oluşacak. 

AA



Geri Dön