15 / 05 / 2024

kocaeli Doğal Hayat Parkı

kocaeli Doğal Hayat Parkı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, sahipsiz sokak hayvanlarının ve yaban hayvanlarının rehabilitasyonu ve onlara tabii bir alan sağlanarak hayatlarını burada sürdürebilmeleri için Kocaeli'de Doğal Hayat Parkı yapacak

Doğal gaz futuraları nasıl düşer? İşte daha az fatura ödemek için yapılması gereken tasarruf yöntemler...

Havaların soğuması ve peteklerin çalışmaya başlamasıyla birlikte doğal gaz faturaları da artmaya başladı. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, faturalardan tasarruf etmenin yolları araştırılıyor. İşte daha az fatura ödemek için dikkat edilmesi gerekenler..

Deprem veya herhangi bir doğal afette hayat kurtaran mobil uygulamalar! Herkesin cebinde olmalı, üstelik ücretsiz!

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketlerinin ardından iletişim önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ancak herhangi bir doğal afet sırasında internet olmasa da cep telefonlarımıza indireceğimiz bazı uygulamalar ile sevdiklerimize ulaşmak mümkün.

Doğal gaz zamları ve yeni tarife uygulaması tüketimi azalttı

PALMET Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden olan Gebze ve Kocaeli'de doğal gaz zamları sonrasında tüketimin azaldığını bildirdi.

6 ildeki bazı alanlar doğal sit alanı ilan edildi!

Balıkesir, Kocaeli, Giresun, Edirne, Bayburt ve Sivas'ta bazı alanların, "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak tescili ilanları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydosland, şehir hayatının merkezliği ile doğal hayatı buluşturuyor!

MS Mega Yapı imzası ile hayata geçirilen Aydosland, şehir hayatının merkezliği ile doğal hayatı buluşturuyor.  Projede yüzde 5 peşinat ödendiğinde, 60 ay sıfır faiz ve firma bünyesinde size özel esnek ödeme planları oluşturuluyor...

Selim Gökdemir: Doğal güzelliği olmayan sahillere hayat verelim!

Ekonomik değeri düşük atıl kıyıların değerlendirilmediğini belirten Gökdemir, "Doğal güzelliği olmayan sahilleri mühendislik metotlarıyla çok güzel bir hale getirebiliriz" dedi.

Filyos Vadisi Projesi doğal hayatı nasıl etkileyecek?

Filyos Deltası’nda, liman inşaatı çalışmalarına başlandı. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Filyos Limanı yapımını da kapsayan Filyos Vadisi Projesi ile bölgedeki doğal hayatın geri dönüşü olmayacak şekilde zarar göreceğine dikkat çekti

Kocaeli Doğal Yaşam Parkı’nda çalışmalar son sürat!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kartepe’nin Uzuntarla ve Eşme mahalleleri arasında kalan 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisinde kurulan doğal yaşam parkında çalışmalar devam ediyor.

Kocaeli'ye doğal yaşam parkı müjdesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kartepe ilçesi Uzuntarla ve Eşme mahalleleri arasında kalan 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisinde doğal yaşam parkı oluşturuluyor.

Kocaeli Kartape'ye Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisine Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü yaşam alanı özelliğine sahip doğal bir yaşam parkı yapıyor.

Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Kocaeli'ye inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi el değmemiş doğasıyla kendine hayran bırakan doğal bir yaşam parkı yapıyor, Doğal park, evcil ve vahşi hayvanlar, gezinti ve gözlem alanları ile pek çok uygulamayı içerisinde barındıracak.

Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Kartepe'ye geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı parkını oluşturuyor. Park el değmemiş doğal bitki örtüsüyle Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü yaşam alanı özelliğini taşıyor.

Kocaeli'ne Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı geliyor!

Kocaeli'nde Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkını hayata geçirmek için kollar sıvandı. Kartepe Uzuntarla mevkisinde yapılacak olan park, Afrika'daki doğal yaşam parklarını aratmayacak.

kocaeli Doğal Hayat Parkı Haberi

kocaeli Doğal Hayat Parkı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü sahipsiz sokak hayvanlarının ve yaban hayvanlarının rehabilitasyonu ve onlara tabii bir alan sağlanarak hayatlarını burada sürdürebilmeleri için Kocaeli'de Doğal Hayat Parkı yapacak. 

     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sahipsiz hayvan bakımevi kurulması ile sahipsiz evcil hayvanların içinde alındıkları ortamda hayatını devam ettiremeyecek kadar hasta, yaşlı ve yavrulu annelerin doğal yaşam alanı oluşturarak yaşamlarını sağlamak, sahipsiz hayvanların rehabilitasyonunu (kısırlaştırma, aşılama ve parazit ilaçlama) gerçekleştirmek, yaban hayatında tedaviye ihtiyaç duyulan hayvanların rehabilitasyonunu sağlamak ve hayvan sevgisi konularında halkın bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. 

     Bu kapsamda kurulacak ''Kocaeli Sahipsiz Hayvan Doğal Hayat Parkı'', İzmit-Kandıra karayolu üzerinde, Sarı Hocalar mevkisinde Orman Bölge Müdürlüğü'nün tahsis etmiş olduğu 170 dönümlük alanda iki ana bölümden oluşacak. 

     Birinci ve girişte bulunan...