28 / 04 / 2024

Doğal gaz zamları ve yeni tarife uygulaması tüketimi azalttı

 Doğal gaz zamları ve yeni tarife uygulaması tüketimi azalttı

PALMET Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden olan Gebze ve Kocaeli'de doğal gaz zamları sonrasında tüketimin azaldığını bildirdi.



Kocaeli ve Gebze bölgesinde şehiriçi doğal gaz dağıtımı yapan PALMET'in Yönetim Kurulu Başkanı Samuray, özellikle kimya ve demir çelik sektörlerinde talebin düştüğünü ifade etti. Doğal gaza art arda yapılan zamlar sanayicinin tüketimi kısmasına neden oldu. Konuyla ilgili olarak Gazete Durum'a açıklama yapan  PALMET Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Türkiye’nin en önemli sanayi merkezleri olan Gebze ve Kocaeli'de doğal gaz tüketiminin azaldığını belirterek özellikle demir çelik ve kimya sektörlerindeki firmalar başta olmak üzere sanayi kuruluşlarının gaz talebinin geçen yılında aynı dönemi oranla yüzde 15 gerilediğini açıkladı.Samuray, "Sanayinin gaz talebi, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 15 geriledi. Özellikle demir çelik ve kimyada gaz talebi düştü” diye konuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön