13 / 05 / 2024

Doğal gaz zamları ve yeni tarife uygulaması tüketimi azalttı

 Doğal gaz zamları ve yeni tarife uygulaması tüketimi azalttı

PALMET Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden olan Gebze ve Kocaeli'de doğal gaz zamları sonrasında tüketimin azaldığını bildirdi.



Hatırlanacağı üzere BOTAŞ, 1 Ekim'den geçerli olmak üzere kademe-2 sanayi tarifesine yüzde 5, demir, çelik, metal, rafineri ve petrokimya tarifesine yüzde 37,3, otel konaklama tesislerine yüzde 25 oranında zam yaptığını açıklamıştı. Konut tarifesi ise sabit tutulmuştu. Gazete Durum'daki habere göre BOTAŞ ayrıca tarifede yeni bir uygulamayı da başlattı. Yeni uygulamaya göre 1 Ekim 2022 tarihinden geçerli olmak üzere belli müşteri gruplarına uygulanması beklenen zamlar, Türkiye Organize Toptan Doğalgaz Satış Piyasası’nda belirlenen Günlük Referans Fiyat’a (GRF) endekslendi.

Ödemelerde sorun yok ama talep düşüyor

BOTAŞ'ın, yaptığı zamlar sonrasında sanayinin tüketiminde belirgin biçimde düşüş görüldüğü belirten PALMET Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Gebze ve Kocaeli'nin şehir içi doğal gaz dağıtımını yaptıklarını kaydederek bu bölgelerde yapılan zam sonrasında sanayinin tüketiminin düştüğünü ve sanayicinin tasarrufa yöneldiğini ifade etti. Özellikle demir çelik ve kimya sektörleri olmak üzere sanayinin gaz talebinin, geçen yıla göre yüzde 15 gerilediğini vurgulayan Samuray, sanayi ve konut sınıfındaki abonelerin gaz ödemelerinin herhangi bir sorun olup olmadığı yönündeki bir soruyu ise “Gaz ödemelerinde bir sorun yok. Sanayiciler de diğer aboneler de zamanında ödemelerini yapıyor” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön