03 / 05 / 2024

Doğal gaz piyasasında yeni bir sayfa açılıyor!

Doğal gaz piyasasında yeni bir sayfa açılıyor!

Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu (GECF), doğal gaz piyasasının şartlar ve yatırım açısından önemli değişikliklere uğradığını duyurdu.



Mısır'ın Kahire kentinde düzenlenen 24. GECF Bakanlar Toplantısı'nın ardından yapılan yazılı açıklamada, "Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle piyasadaki gelişmelerin gaz merkezlerinde ve uzun vadeli sözleşmelerin fiyatlarında dalgalanmalara yol açtığı" ifade edildi.

Açıklamada, gaz fiyatlandırma mekanizmasının değiştirilmesi, piyasa performansı risklerinin yönetilmesi ve siyasi amaçlarla "tavan fiyat" politikasının uygulanmasına dönük girişimlerden duyulan derin endişeye dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca, doğal gaz piyasasına müdahale girişimlerinin, yatırımcı, üretici ve tüketicilere zarar verebileceğine değinildi.

Mısır Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı Tarık el-Molla da yaptığı açıklamada, "Bugün, tüm uluslararası çabaların enerji güvenliği, sürdürülebilirlik ve enerjinin temini hedefine yoğunlaştığı bu kritik zamanda bir araya gelmiş bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Doğal gaz kaynaklarının önemine işaret eden Molla, "Doğal gaz en temiz hidrokarbon yakıttır ve enerji geleceğinde önemli bir rol oynamaya devam edecektir." şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön