29 / 04 / 2024

Kocaeli'de icradan 3 milyon TL'ye satılık arsa!

Kocaeli'de icradan 3 milyon TL'ye satılık arsa!

Kocaeli 1. İcra Müdürlüğü, Kocaeli İli, Kartepe İlçesi, Uzunbey Kumla Köyü, 19 Ö llld pafta, 262 ada, 33 nolu parselde yer alan 5 bin 732 metrekare alanlı arsa vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



Kocaeli 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

KOCAELİ 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAŞINMAZ ACIK ARTIRMA İLANI

2010/2532 E

Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymeti, Adedi Evsafı

Taşınmazın Bilgileri: Kocaeli ili, Kartepe ilçesi, Uzunbey kumla köyü, 19 Ö llld pafta, 262 ada, 33 nolu parsel'de kayıtlı 5732 m2 yüzölçümlü arsa niteliğindedir.

Taşınmazın Adresi: Uzunbey Kumla Köyü Kartepe/KOCAELİ
Taşınmazın Yüzölçümü: 5732 m2 yüzölçümlü
Taşınmazın Arsa Payı: Tam hisse

Taşınmazın Özellikleri: Taşınmaz Kartepe ilçesi, uzunbey kumla köyü 33 parsel no arsa vasfın-daki taşınmaz, Kartepe Belediyesi sınırları içerisinde D-100 Karayolunun güneyinde, Uzunçiftlik oto¬ban gişelerine çok yakın bir bölgede kalmaktadır. Köseköy mevkii istasyon mah. Hudutları içerisinde yer almaktadır. Ulaşım imkanları elverişlidir.
İmar Durumu: Kartepe Belediyesinden alınan imar durumuna göre Kocaeli ili, Kartepe ilçesi, Uzunbey Kumla 262 ada, 33 nolu parsel, 1/1000 ölçekli uygulama planında "küçük sanayi alanı" içerisinde kalmaktadır, imar durumu Hmax: 6.50 emsal 1.00'dir.

Takdir olunan Kıymeti: 3.009.185,71 TL

İ.İ.K.NUN 127 MD. GÖRE SATIŞ İLANI TEBLİĞ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kain olmak üzere Ha¬nen tebliğ olunur.
KDV Oranı:%18

1- Satış Günü: 05.09.2011 günü saat 10.30-10.40 arası
2- Satış Günü: 15.09.2011 günü saat 10.30-10.40 arası

Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz/taşımazlar bir borç nedeni ile açık artıma sureti ile satılacaktır.

SATIŞ ŞARTLARI 1. Satış yukarıda belirtilen gün ve saatte Kocaeli 1. icra dairesinde açık arttırma sureti ile yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60'nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemiş ise taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü, saklı kalmak kaydı üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelli alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2. Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, ihale pulu, 1/2 tapu harcı ve masrafları, KDV alıcıya aittir.

3. ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4. ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteseisiien mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5. Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6.Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin Kocaeli 1. icra Müdürlüğü 2010/2532 sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(ic.if.K.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik örnek No:27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön