29 / 04 / 2024

Kocaeli'de imar ve kıyı uygulamaları eğitimi verildi!

Kocaeli'de imar ve kıyı uygulamaları eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynaklan Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından, ilçe belediyeleri ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanlıkları ile Çevre Koruma Şube Müdürlükleri personeline eğitim semineri dü



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynaklan Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından, ilçe belediyeleri ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanlıkları ile Çevre Koruma Şube Müdürlükleri personeline eğitim semineri düzenlendi. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdür Yardımcısı Toygar Şişman tarafından "imar ve kıyı yapı uygulamaları" konulu eğitim semineri, Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Eğitim seminerinde belediyeler tarafından yürütülen yapı denetim, iskan ve konusunda bilgiler aktarıldı. 2010 yılında yayımlanan çevresel gürültüsünün değerlendirilmesi ve yönetilmesi yönetmeliğine ilişkin bilgiler aktaran Şişman, şikayet olması durumunda aletlerle ölçiim yapılabildiğini, belirli ses desibelinin üzerindeki değer tespit edilmesi durumunda idari yaptırım uygulanmasına mevzuatın izin verdiğini belirtti. İnşaat alanlarının çalışma saatlerinin belirlenmesi konusunda belediyelerin çevre kontrol şubelerinin yetkili olduğunu vurgulayan Şişman, inşaat alanları çevresindeki vatandaşların gürültü kirliliğinden olumsuz etkilenmesi durumunda şikayette bulunarak belediyelerce idari yaptırım uygulatabileceklerini belirtti. Şişman, gürültü kirliliğinin ölçülmesinin yanı sıra iş makinelerinin yarattığı titreşimin de ölçülebileceğini ve bu konuda da denetim ve idari yaptırım uygulamalarının yapılabileceğini belirtti. Yapı denetim uygulama yönetmeliğine de değinen Şişman, belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilmesi, iskan ve yapı kullanma izni verilmesi konularında mevcut yasal yapıyla ilgili bilgiler aktardı. 


Günboyu


Geri Dön