01 / 05 / 2024

Kocaeli Belediyesi'nden imar ve kıyı uygulamaları eğitimi!

Kocaeli Belediyesi'nden imar ve kıyı uygulamaları eğitimi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlıkları ile Çevre Koruma Şube Müdürlükleri personeline eğitim semineri düzenlendi.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından, ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlıkları ile Çevre Koruma Şube Müdürlükleri personeline eğitim semineri düzenlendi.



MEVZUAT ANLATILDI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdür Yardımcısı Toygar Şişman tarafından “imar ve kıyı yapı uygulamaları” konulu eğitim semineri, Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. İlçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin şehircilik ve yapı denetim birimlerinde çalışan mühendis, kontrolör ve denetim elemanlarının katıldığı eğitim seminerinde belediyeler tarafından yürütülen yapı denetim, iskan ve inşaat, şantiye alanlarının denetimleri konusunda mevcut yasal mevzuata ilişkin bilgiler aktarıldı.


GÜRÜLTÜ DESİBELİ ÖLÇÜLEBİLİYOR


2010 yılında yayımlanan çevresel gürültüsünün değerlendirilmesi ve yönetilmesi yönetmeliğine ilişkin bilgiler aktaran Şişman, şikayet olması durumunda aletlerle ölçüm yapılabildiğini, belirli ses desibelinin üzerindeki değer tespit edilmesi durumunda idari yaptırım uygulanmasına mevzuatın izin verdiğini belirtti. İnşaat alanlarının çalışma saatlerinin belirlenmesi konusunda belediyelerin çevre kontrol şubelerinin yetkili olduğunu vurgulayan Şişman, inşaat alanları çevresindeki vatandaşların gürültü kirliliğinden olumsuz etkilenmesi durumunda şikayette bulunarak belediyelerce idari yaptırım uygulatabileceklerini belirtti.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön