18 / 05 / 2024

Kocaeli'de konut fiyatları tavan yapacak!

Kocaeli'de konut fiyatları tavan yapacak!

Bizim Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan Murat Hamzaoğlu bugünkü yazısında Kocaeli'deki emlak sektörünü anlattı. Hamzaoğlu Kocaeli'nin İstanbul gibi büyük yatırımlı bir şehir olacağını belirtti.



Sakın dalga geçtiğimi düşünmeyin. Bu fiyat 1 +1 stüdyo dairenin fiyatı. 72 metrekare kullanım alanlı, sekiz katlı binanın üçüncü katında ve yaklaşık üç yaşında bir daireden bahsediyoruz. 

Bir de meslektaşım satış yapabilmek için başlığına da "AKASYA ACIBADEM SATILIK FIRSAT 1+1 DAİRE" yazıp, fiyatını da 900.000TL olarak belirlemiş. 

Bu efsane daire İstanbul, Üsküdar'da... 

Bu ilanı gördüğümde bir an düşündüm. 

Nasıl oluyor da 1+1 daire 900.000TL oluyor? 

Hadi oluyor da, kim satın alıyor? 

Hadi alıyor da bu adamın aylık ne kadar geliri var? 

Hadi adam o kadar zengin de, bu "Göz..." kadar evde mi oturacak? 

Bu soruların cevabı bende yok. Ha, eğer yatırım için alıp, kiraya verecekse de, sizin için araştırdım. 

Aylık kirası 3.000 TL "Göz..." kadar ev...! Bu satılık "Göz" kadar ev, bize yaklaşık olarak bize, İzmit'e 100 Km mesafede. 

Bizde durum nedir? Bizde bırakın 1+1 daire, villa bile bu kadar etmiyor. Adam "On Numara" site içersinde villa yapıyor, 600.000 TL'ye zor satıyor. 

Her zaman söylüyorum, İstanbul ayrı bir ülke. Yaşayanlarıyla, ekonomisiyle, yaşam alanlarıyla... 


Böyle bir durumda gelecekte ne olabilir? 

İstanbullu bir saat mesafede olan Kocaeli'nde yaşamaya başlar. Evet, iddia ediyorum çok kısa süre sonra burası da İstanbul olur. Zaten bu konuda birçok görüş var ama özellikle ilimizdeki ucuz yaşam alanları benim bu düşüncemi perçinleyecektir. 

Zaten son günlerde böyle bir oluşumları görmeye başladık. İstanbullu yatırımcılar bölgemizde yatırım yapmaya başladılar. Ayrıca İstanbullu büyük inşaat firmaları da bölgede yer toplamaya başladılar. 

Bu sadece dedikodu değil, gerçekten bazı bölgelerde gizliden gizliye yerler toplanmaya başlandı. Ne kadar gizili olsa bile sektörde olanlar bu durumla karşı karşıya kaldıklarını biliyorum. 

Böyle bir durumda, örnek olarak bir meslektaşımın; "KENT KONUT TUANA EVLERİ SATILIK FIRSAT 900.000 TL 1+1 DAİRE" diye ilan görür müyüz? 

Bekleyeceğiz göreceğiz...! 




Murat HAMZAOĞLU/Bizim Kocaeli


Geri Dön