27 / 04 / 2024

Kocaeli'de su kesintisi ertelendi!

Kocaeli'de su kesintisi ertelendi!

Kocaeli genelinde bugünden başlanarak dönüşümlü olarak yapılması planlanan su kesintisi, olumsuz hava koşulları nedeniyle haftaya ertelendi. Planlanan kesintinin önümüzdeki hafta 4-5-6 Kasım tarihlerinde yapılacağı açıklandı.



Büyükşehir Belediyesi tarafından Yuvacık Barajı ile Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi arasında yaptırılan Hidroelektrik Santrali'nin son aşaması olan 2200 mm çapındaki çelik boru bağlantılarının yapılması planlanıyordu. 


Bu çalışma nedeniyle 28-29-30 Ekim tarihlerinde Kandıra haricindeki ilçelerde dönüşümlü olarak su kesintisi yapılacağı duyurulmuştu. 


Ancak önceki gece başlayan ve yoğun bir şekilde etkisini gösteren sağanak yağmur, bu çalışmaları da olumsuz etkiledi. 


Bugün Gölcük, Kartepe, Karamürsel ve Başiskele'de; yarın Körfez ve İzmit'te; Perşembe günü ise Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası'nda yapılması planlanan su kesintileri de olumsuz hava şartları nedeniyle ertelendi.

 

Kesintinin iptaliyle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yuvacık Barajı ile Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi arasında yapılan Hidroelektrik Santrali'ndeki çelik boru bağlantı çalışması, bölgede etkili olan aşırı yağışlardan dolayı, 4-5-6 Kasım tarihlerine ertelendi. Derince ile Kandıra haricindeki ilçelerde dönüşümlü olarak yapılması planlanan su kesintileri programı da önümüzdeki hafta yapılacak." 


Bizim Kocaeli




Geri Dön