16 / 05 / 2024

Kocaeli'de ucuz evler nerede?

Kocaeli'de ucuz evler nerede?

Kocaeli il genelinde ortaya çıkarılan 'Ucuz ev' efsanesi emlak danışmanlarını sıkıntıya sokuyor. Peki nerede bu ucuz evler? Emlakçıları en çok zora sokan konu da bu...



İl genelinde gayrimenkul satış ve kiralama fiyatlarının herkes farkında ancak birde 'Ucuz ev' efsanesi var ki emlak danışmanlarını en çok zora sokan konuda bu. 50 - 60.000 TL'ye satılık var mı? 


Kocaeli genelinde 1 + 1 daire fiyatları bile 80 - 90.000 TL'den başlıyor. Buna karşın 3+1 daireyi 80.000 TL'ye de bulabilirsiniz. Nasıl mı? Kalıcı konut gibi artık belli bir yılı geride bırakmış bölgelerde metrekare fiyatlarını 800-900 TL'lerde bulmanız mümkün. 


MEVKİ ÇOK ÖNEMLİ


Ancak sıfır ya da birkaç yıllık bina arıyorsanız daire metrekare fiyatları bir anda 1200-1300 TL'lere çıkıyor. Havuz, güvenlik gibi fonksiyonları dahil ederseniz metrekare bazında 1 5002000 TL aralığına hazırlıklı olmalısınız. 50-60.000 TL'ler ise mevkii olarak tercih edilmeyen veya 40-50 yaşlarına gelmiş binalar tek seçeneğiniz oluyor. Konutlar için mevki, en büyük etken, il genelinde konutun yapısı ve donanımı önemli ancak fiyatı etkileyen en büyük etmen mevkii.


BİR ANDA DÜŞEBİLİR


Gelişen bir mevkiden ev alacağınızda metrekare fiyatları ortalama olur. Gelişme hızı artmış ve gelişim yönü belli olmuş yerlerdeyse bir anda fiyatlar artar. 

Buna en güzel örnek Kartepe Uzunçiftlik-Sarımeşe bölgesi. Gelişim planı netleşen ve harekete geçen bölgede, fiyatlar geçen seneye göre bile büyük fark yarattı. Bir diğer örnek ise Bağçeşme. Üstün bir yükseliş gösteren Bağçeme, gelişim yönünden yavaşladığı için bir anda etkisini yitirmeye başladı. Mevki pozitif olduğu kadar bir anda negatif yönde de etki yaratabilir. 


DESTEK ALIN


Gayrimenkul yatırımı yapacak kişilere en iyi tavsiye iyi tahlil etmeleri veya edebilecek danışmanlarıyla çalışmaları olacaktır. 

Mevkii ve fiyat olarak doymuş bölgelerde yatırım yapmak maddi kazanç getirmeyecektir. 

İkamet amaçlı dahi yatırım yapıyor olsanız da ihtiyaç halinde evinizi aldığınızdan ucuza satmak istemiyorsanız, gelişime açık veya gelişime başlamış bölgeleri tercih edebilirsiniz. 

Örneğin yatırım konusunda da ne istediğinizden emin olmalısınız; kira yatırımı için aldığınız daire kiralanma potansiyeli az olan bir yerdeyse yine yatırımızın boşa gidecektir. 


EFSANELERDEN UZAK DURUN


Kocaali'de revaçtaki bölgeler aşağı yukarı bellidir. Alım satımda kazanç elde etmek istiyorsanız, Uzunçiftlik-Sarımeşe/Yuvacık Tınaztepe bölgesi şuan en çok getiri sağlayan yerler. Kiralamadaysa Kavanium gibi fabrikalara yakın veya Bağçeşme, Dünya Bankası gibi Umuttepe güzergâhı tercih edilebilir. Tabi ki en önemli bölgemiz İzmit merkez, iizmit; hem kiralama, hem alsat yönünden kar getiren bölgelerin başında geliyor. Tüm yatırımlarınızı yaparken danışmanlardan yardım alın şehir efsanelerinden uzak durun. 



Bizim Kocaeli





Geri Dön