02 / 05 / 2024

Kocaeli'deki projeler ne durumda?

Kocaeli'deki projeler ne durumda?

Kocaeli'de kent meydanlarının inşaatları yükseliyor. Karamürsel ve Başiskele’de kaba inşaatlar bitme noktasında gelirken, Kartepe’de meydan projesi bitti ve ihale aşamasında geldi. Kandıra’da ise çalışma devam ediyor. İşte projelerdeki son durum;



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 seçim beyannamesinde yer alan 4 ilçedeki kent meydanı çalışmaları sürüyor. Karamürsel ve Başiskele Kent meydanlarının inşaat çalışmalarında kaba inşaat bitme noktasına gelirken, Kartepe Kent Meydanı çalışmasında ihale aşamasına gelindi. Kandıra Kent Meydanı için ise çalışmalar devam ediyor. 17 milyon 830 bin liraya mal olacak Karamürsel Kent Meydanı ve 9 milyon 41 bin liraya mal olacak Başikele Kent Meydanı 2017 tarihinde bitecek. Kartepe Kent Meydanın ise proje çalışmaları bitti ve ihale için gün bekleniyor.


2 TEMMUZ 2017’DE BİTECEK


Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kent meydanı çalışması Karamürsel’de başladı. Belediye binası ve kent meydanının olacağı alan için yapılan ihaleyi 17 milyon 830 bin lira teklif veren Özpol inşaat aldı. 9 Nisan’da 2014 tarihinde başlayan inşaat çalışmasının 2 Temmuz 2017 tarihinde bitmesi planlanıyor. 5 bin metrekare açık alanı olacak meydanda 2 bodrum ve zemin kat üzerinde 2 katlı belediye binası yapılacak. Bodrum katı 270 araçlık otopark olacak hizmet binasının zemin katında müftülük, nikah salonu, sinema salonları, dükkanlar ve sığınak yer alacak. Birinci katta başkanlık makam odası, çalışma ofisleri, ikinci katında arşiv ve çalışma ofisleri yer alacak.


KABA İNŞAATA SONA GELİNİYOR


Başiskele Kent Meydanı ve Belediye hizmet binası projesinde ise kaba inşaat hızla yükseliyor. 9 milyon 41 bin liralık teklifi ile Aktürkoğlu İnşaatın yapımını üstlendiği proje 450 iş günü içinde bitirilecek. 10 dönümlük arazi üzerinde yapılacak olan kent meydanı ve belediye hizmet binası projesinde beledi binası bodrum, zemin ve iki kattan oluşacak. Hizmet binasının bodrum katı 52 araçlık kapalı otopark olacak. 6 bin 810 metrekare inşaat alanından oluşacak projenin kalan açık alanı ise kent meydanı haline getirilecek. Bina kamera, kartlı geçiş ve acil anons sistemi, yangın tesisatı, meclis salonu özel ses görüntüleme sistemi gibi teknik özelliklere de sahip olacak.


KARTEPE İHALE AŞAMASINDA


Kartepe Belediyesi hizmet binası ve Kent Meydanı çalışmasında ise belediye projelendirme çalışmalarını bitirdi. Yaklaşık 15 milyona mal olması beklenen proje için ihale aşamasına gelindi. Geleneksel mimari ile yapılacak olan binanın bedelinin 5’te 3’nü Büyükşehir, 5’te 2’sini ise Kartepe Belediyesi karşılayacak. Bodrum, zemin ve üzerine 3 kattan oluşacak olan belediye binası 11 bin 304 metrekare alandan oluşacak. Kent meydanı için kullanılacak toplam 55 bin metrekare alan üzerinde dini tesis, kaymakamlık binası da olacak. Alanda 11 bin 750 metrekare alan kent meydanı olarak planlanacak.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön