02 / 05 / 2024

Kocaeli'ye 117 yataklı Onkoloji Hastanesi yapılacak!

Kocaeli'ye 117 yataklı Onkoloji Hastanesi yapılacak!

Temeli seçimden önce atılan Şehir Hastanesi inşaatının durduğu ve temelinin kapatıldığı iddiaları asılsız çıktı. Projede tadilat yapıldığı ve inşaat çalışmalarına önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtildi.



Yıllarca Türk Silahlı Kuvvetleri'ııe ait olarak kullanılan ve 'Cephanelik' olarak bilinen bin dönümlük alan, büyük girişimler sonucunda kamu yararına kullanım için açıldı. İlk önce bu alanda güzel bir mesire alanı ve spor tesisi yapıldı. Ardından Kocaeli'ndeki bürokratların girişimi ile kentin önemli bir ihtiyacı olan Şehir Hastanesi yapılması konusunda çalışmalarda bulunuldu. Yapılan girişimler sonucunda bu proje hayata geçirildi ve seçimden kısa bir süre önce, 20 Mayıs'ta düzenlenen törenle temel atma gerçekleştirildi. 


İŞ MAKİNELERİ GELDİ 

Törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kampûse adının verileceği açıklanan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, milletvekilleri Zeki Aygün ve İlyas Şeker, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Sadettin Hülagü, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, inşaatı üstlenen Gama Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ergil Ersü ve Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker katıldı. Tören sonrasında ise bölgeye iş makinekleri geldi. Şantiyede kullanılacak prefabrike yapılar da getirildi. Ancak çalışmalar geçici süre ile durduruldu. 


AKAR'IN İDDİALARI 

Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tabelası halen duran kampüs alanına gitti. Yanında bazı basm kuruluşlarının temsilcilerini götüren Akar, hastanenin açılan temelinin kapatıldığını ve amacın seçim öncesi vatandaşı kandırmak olduğunu ileri sürdü. Bu açıklamalar bazı medya kuruluşlarında genişçe yer buldu.

 

PROJEDE TADİLAT

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak Fikri Işık'ın olayı soruşturduğu ve haberlerin bilgisizlikten kaynaklı yapıldığı öğrenildi. Bölgenin daha önceki kullanımı, şu anki durumu ve yapısı nedeniyle, hazırlanan plan ve projelerde zaruri bir tadilat yapıldığı ifade edilerek, projenin devam ettiği ve bölgedeki inşaat çalışmalarına önümüzdeki günlerde devam edeceği vurgulandı. 


2 FİRMA İŞLETECEK 

Yap-işlet-devret modeliyle ve 350 milyon avro harcamayla kurulacak hastanede 491 yataklı Şehir Hastanesi, 117 yataklı Onkoloji Hastanesi, 247 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 125 yataklı Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ve 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin yeralacağı ifade edildi. Toplam 1.180 yataklı kampüs 25 yıl süreyle anlaşma yapılan iki firma tarafından işletileceği belirtildi. 


Demokrat Kocaeli


Geri Dön