29 / 04 / 2024

Kocasinan Kültür Merkezi hizmete girdi!

Kocasinan Kültür Merkezi hizmete girdi!

Bahçelievler Belediyesi tarafından yaptırılan Kocasinan Kültür Merkezi hizmete girdi. Merkezin açılış töreni Bakan İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleşti!



Bahçelievler Belediyesi tarafından yaptırılan Kocasinan Kültür Merkezi hizmete girdi. Merkezin açılış törenine Bakan İdris Güllüce’nin yanı sıra AK Parti Şanlı Urfa Milletvekili  Nureddin Nebati, AK Parti 3. Bölge Milletvekili adayı Haşim Taşkıran, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, AK Parti İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu, Mahalle Muhtarı Necmettin Ünalmış ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Güllüce törende yaptığı konuşmada “AK Parti'nin bu topraklarda yaşayan herkesin birbiriyle sarılmasını sağlama ve Türkiye'yi dünyanın 10. büyük ekonomisi yapma gibi bir derdi olduğunu ifade ederek, "Siz oy verirken 'Evet ben bu Türkiye'nin yekvücut olmasını istiyorum. Ben 78 milyonun kardeş olmasını istiyorum' demiş oluyorsunuz" dedi.


HERKESE EŞİT HİZMET GÖTÜRDÜK

Belediye Başkanı Osman Develioğlu, geçmişte mahalleler arasında hizmet alma konusunda eşitsizlik bulunduğunu kaydederek, bunun kendileri döneminde ortadan kalktığını aktardı.Kültür merkezlerine, gençlere, insanlara yapılan yatırıma çok büyük önem verdiklerini anlatan Develioğlu, "İnsanın yerine bir şey ikame edemezsin. O yüzden insanın neye ihtiyacı varsa elimizden geldiğince çalışıyoruz. Onun korunması için de çalışıyoruz. Can güvenliği önemli. O yüzden ki insanı korumamız, bundan dolayı terörü lanetliyoruz. Terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Belediye Başkanı Develioğlu ile törene katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti 3. Bölge Milletvekili adayı Haşim Taşkıran, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Kocasinan Merkez Mahallesi Muhtarı Necmettin Ünalmış'ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, Kültür Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti.

 

İÇİNDE MESCİT DE VAR

Kocasinan Merkez Mahallesi Kandil Sokak'ta kurulan Kocasinan Kültür Merkezi, 8 bin metrekare alanda yapıldı. Üç kat, 2 bodrum ve zemin kattan oluşan binada, 35 araç kapasiteli otopark ve sığınak, 85 kişilik ve 53 kişilik 2 sinema salonu, fuaye, kafeterya, 2 jimnastik salonu, bay-bayan soyunma odaları ve mescit yer alıyor.


237 KİŞİLİK SALON

Giriş zemin katta, idari bölüm, kapalı sergileme alanı, bilgisayar atölyesi, bilgi evi, kütüphane, birinci katta, 237 kişilik çok amaçlı salon, sahne hazırlık ve kulis, fuaye, sivil toplum kuruluşları odaları, ikinci katta, 6 adet atölye, eğitmenler odası, bekleme odası, üçüncü katta ise, restoran, mutfak, toplantı odası bulunuyor.


Yeni Akit


Geri Dön