29 / 04 / 2024

Çorum Buhara Kültür Merkezi hizmete girdi!

Çorum Buhara Kültür Merkezi hizmete girdi!

Çorum Belediyesi’nin diğer belediyelerin rüyalarını süslediği ve altın eser olarak nitelendirilen Kültür Merkezi hizmete girdi. Konuşmaların ardından Başkan Külcü ve protokol üyeleri Buhara Kültür Merkezi’nin açılışını yaparak gezdiler.



Çorum Belediyesi’nin kadın, engelli bireyler ve gençlere yönelik en prestijli yatırımları arasında yer alan Buhara Kültür Merkezi görkemli bir törenle hizmete girdi. Türkiye’nin sayılı kültür ve gençlik merkezleri arasında yer alacak olan tesiste kadınlara yönelik kültür merkezi ve zihinsel engelli bireylere yönelik rehabilitasyon merkezinin yanı sıra gençlerin ve çocuklarında istifa edeceği basketbol sahası, bowling salonu, çok amaçlı salonlar, yüzme havuzları, sentetik buz pateni, kütüphane ve kreş bulunuyor. 12 milyon 750 bin TL’ye mal olan tesis Çorum Belediyesi’nin eğitim yatırımları arasında ilk sırayı alıyor.

Açılışa AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK parti Çorum milletvekili adayı İlksen Ceritoğlu, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, belediye başkan yardımcıları ve davetliler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çıraklık dönemlerindeki altın eserlerinin sonuncusunu hizmetini açtıklarını belirterek, kalfalık dönemiyle artık yeni eserleri hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.


Kültür Merkezi’nin Çorum Belediyesi’nin en prestijli eserlerinden birisi olduğunu belirten Başkan Külcü, Çorum ölçeğindeki iller ve bölgedeki illerde böyle bir tesisin bulunmadığının altını çizdi. Kadın Kültür Merkezleri’nden 7 bin 500 kursiyerin, Gençlik Merkezi’nden ise 6 bin 500 gencin istifade ettiğini açıklayan Külcü, yıl sonuna kadar bu merkezlerden 50 bin kadın ve gencin faydalanacağını kaydetti.

Altın eserlerle dolu 5 yılı geride bırakırken milletin dualarını da mahzar olduklarını anlatan Başkan Külcü, “İl görev yılımda yüzde 45’lik bir oy oranıyla beni belediye başkanı seçtiniz. İkinci dönemde yüzde 51’e yükseldi bu oran. Her seçim sonunda omuzlarıma daha büyük sorumluluklar yüklendi. Emaneti teslim ettiniz. Bizde geçen dönemdeki gibi bu dönemde de emanetinizin gereği neyse yapmaya devam edeceğiz. Çorum’un gelişmesi, ülkemizin gelişmesi için gece-gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. AK Parti kadroları bugüne kadar farklı bir belediyecilik anlayışı sergiledi. İnsanı merkeze aldık. Bunu düstur edinip ona göre hizmetlere imza attık. Birileri çıkmış şimdi bizi ve eserlerimizi eleştiriyor. Yapılan hizmetleri görmeyi uçuk vaatlerde bulunuyorlar. Günaydın size. Ama bu aziz millet bunlara prim vermeyecek. Bizim istikametimiz millet, biz milletle birlikte yol yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Külcü ve protokol üyeleri Buhara Kültür Merkezi’nin açılışını yaparak gezdiler.



Hürriyet 


Geri Dön