12 / 05 / 2024

Koçtaş 26'ncı şubesini Denizli-Ankara Karayolu'nda açtı

Koçtaş 26'ncı şubesini Denizli-Ankara Karayolu'nda açtı

Koç Holding'in ilk şirketlerinden biri olan Koçtaş 26'ncı şubesini Denizli-Ankara Karayolu'nda hizmete açtı



KOÇTAŞ Genel Müdürü Alp Özpamukçu 2009'u yüzde 20 büyüyerek 650 milyon lira ciroyla tamamladıklarını 2010 yılında da yüzde 20 büyüme hedeflediklerini söyledi. Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, zor bir yılı geride bıraktıklarını 2010'a daha iyimser baktıklarını dile getirdi. Koç Holding'in ilk şirketlerinden biri olan Koçtaş 26'ncı şubesini Denizli-Ankara Karayolu'nda hizmete açtı.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Koçtaş'ın 26'ncı mağazası Denizli'de

Yapı ve ev geliştirme marketi zinciri Koçtaş, 26'ncı mağazasını Denizli'de açtı

 Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu ve Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer'in katılımıyla açılan 4 bin 500 metrekarelik Denizli mağazası ile Koçtaş'ın Türkiye'deki toplam satış alanı 135 bin metrekareyi geçti. Bülent Bulgurlu, "2010 yılında en az 4 Koçtaş mağazası daha açılacak. Koçtaş, mağaza açtığı illerdeki sanayi gücünü ve girişimciliği destekliyor. Hem büyüyor, hem büyütüyor" dedi.
2009'da açtığı dört mağazadan 3'ü Anadolu illerinde yer alan Koçtaş, 2010 yatırım programını da yine Anadolu'dan başlattı. Denizli Koçtaş mağazasında çoğu Denizlili gençlerden oluşan 150 kişilik istihdam yaratıldı. 2010'da satış alanını 30 bin metrekare büyütmeyi hedefleyen Koçtaş, bu mağazaların açılmasıyla birlikte istihdam ettiği kişi sayısını da 400 kişi daha artıracak.
Bu yıl açılacak 4 mağazadan ikisinin Anadolu'da olacağını belirten Bulgurlu, "Koçtaş, raflarında bulunduğu coğrafyanın ürünlerine yer vermeyi tercih eder. Mağazalarımız bulundukları illerdeki sanayiyi destekliyor, büyürken çevresini de büyütüyor. Gerek küresel piyasalar, gerekse ülkemiz için zorlu bir yılı geride bıraktık. Daha olumlu beklentilerle 2010 yılına adım attık" dedi.
Geçen yıl yüzde 20 büyüyen Koçtaş'ın Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ise 2010'da da yüzde 20 büyüme hedeflediklerini söyledi. 6 milyon dolarlık yatırım maliyeti bulunan yeni mağazada 40 bin ürün satılacak.

Yüzde 20 büyüdü
-  2006 sonunda 10 olan Koçtaş mağaza sayısı, 2007 sonunda 15'e çıktı. 2007'de başlayan hızlı mağazalaşmayla, 2008'de 6, 2009'da 4 yeni mağaza açıldı. Koçtaş'ın bugün toplam 26 mağazası bulunuyor.
-  Koçtaş 16 ilde faaliyet gösteriyor.
-  Zincir, 135 bin metrekarenin üzerinde satış alanına sahip.
-  Koçtaş 2009'u yüzde 20 büyümeyle tamamladı.
Ebru Sungur/Milliyet

Koçtaş'ın 26'ncısı Denizli'de açıldı

Koçtaş, 6 milyon dolarlık yatırımla 26'ncı mağazasını Denizli'de faaliyete geçirdi. Kuruluş bu yıl dört market daha açmayı ve 450 kişiye iş sağlamayı hedefliyor

Koç Holding'in ev geliştirme perakendeciliği alanında faaliyet gösteren şirketi Koçtaş 26'ncı marketini Denizli  Ankara  Karayolu'nda hizmete açtı. Açılışa Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, Koç Turizm ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Bülent Bulgurlu, gerek piyasalar, gerek ülke açısından zorlu bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, "Daha olumlu beklentilerle 2010 yılına girmiş bulunuyoruz. Güzide bir il olan Denizli'nin işgücüne güvenerek yeni mağazamızı burada açmaya karar verdik. Denizli her yıl gelişen bir il durumunda. Bu şehire yapılacak yatırımlar, bundan sonra yeni yatırımları da getirir" dedi. Koçtaş raflarında sunulan ürünlerin, bulunduğu şehrin ürünleriyle bütünleştiğini belirten Bulgurlu, "26'ıncı mağazamızın açılışı ile Denizli sanayisine hizmet edeceğiz. 150 kişinin istihdam edildiği şubemizin Denizli ve ülke ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bu yıl yüzde 20 büyüyecek
Koçtaş Genel Müdürü Alp Özpamukçu, bu yıl dört mağaza daha açmayı planladıklarını belirterek, 450 kişilik istihdam sağlayacaklarını sözlerine ekledi. Denizli mağazasının 6 milyon dolara mal olduğunu kaydeden Özpamukçu, Koçtaş'ın 2009'da yüzde 20 büyüyerek cirosunu 650 milyon liraya çıkardığını, bu yıl da ciroda yüzde 20 artış beklediklerini söyledi.
Radikal

Anadolu'da büyüyen Koçtaş 26. mağazasını Denizli'de açtı 

Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, küresel ekonomik kriz dolayısıyla zor bir yıl olan 2009'un ardından 2010 yılına olumlu beklentilerle girdiklerini söyledi.
 
Bu nedenle yatırımlarına devam ettiklerini belirten Bulgurlu, Koçtaş'ın 26. mağazasını Denizli'de açtı.

Açılışta konuşan Bulgurlu, "Bu beklentiler kapsamında Anadolu'nun ekonomik kalkınma örneklerinden biri olan Denizli'nin geleceğine ve işgücü kalitesine güvenerek Koçtaş mağazasını açtık." dedi. Denizli'ye her gelişinde bir öncekine göre değişmiş ve gelişmiş gördüğünü belirten Bulgurlu, "Bu değişimi ve gelişimi izleyen insanlardan biriyim. Gelişmenin devamı için şehre yapılacak yatırımlara önem vermek gerekiyor. Yapılan bu yatırım, başka yatırımları da beraberinde getirecektir. Bu mağazamız Denizli sanayisine hizmet edeceği gibi 150 kişi civarında bir istihdam oluşturacak. Benzer yatırımcılar rağbet edecektir." diye konuştu. Koçtaş, 2010 yılının ilk mağazasını, Türkiye genelindeki 26. mağazasını Denizli'de açtı. Denizli mağazasıyla Koçtaş'ın toplam satış alanı ise 135 bin metrekareye ulaştı. 2009 yılını 650 milyon dolar ciroyla kapatan Koçtaş, 2010 yılında Denizli dışında en az 4 mağaza daha açmayı planlıyor. Raflardaki ürünlerinin yüzde 85'i yerli ürünlerden oluşan Koçtaş, 2010 yılında açacağı yeni mağazalarda 450 kişiyi daha istihdam edecek.

Denizli Belediye Başkan Vekili Zolan Koçtaş'ın yatırımı sonrası dünyadaki krizden Türkiye ve Denizli'nin çıkış noktasının başladığını ilan etmek istediğini vurguladı. Zolan, "Türkiye'nin lokomotifi olan Koç Holding, Denizli'ye yatırım yapmak için geldiyse mutlaka güzel şeyler olacak demektir. Onun enerjisi, sinyali alınmıştır, tespitleri yapılmıştır. Onun için bu Denizli ve ülkemiz için güzeldir" diye konuştu.
Resul Cengiz/Zaman

Koçtaş'ın 26. mağazası Mustafa Koç'suz açıldı
  
26'ncı şubesini Denizli'de açan Koçtaş, yeni mağazası için 6 milyon liralık yatırım yaptı. Daha önce 4 bin 500 metrekare genişlikteki Denizli Koçtaş'ın açılışını Mustafa Koç'un yapacağı açıklanmıştı. Ancak Mustafa Koç, geçirdiği kaza nedeniyle açılışa katılamazken, mağazanın kurdelesini Bülent Bulgurlu kesti

Koçtaş'ın 26. mağazası olan   Koçtaş Denizli, dün Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu tarafından açıldı. Açılışa katılması planlanan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçirdiği kaza nedeniyle gelemedi. Mustafa Koç'un Koçtaş Toptan ve Perakende Satış Mağazası Denizli Şubesi'nin açılışına katılacağı üç gün önceden açıklanmıştı. Açılışta Mustafa Koç'u göremeyenlere firma yetkilileri, 'Sayın Koç'un programında bir değişiklik oldu' açıklamasını yaptı. Törene Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ve çok sayıda davetli katıldı.

BEKLENTİLERİMİZ OLUMLU
Şubenin açılış konuşmasını yapan Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, gerek piyasalar, gerek ülke açısından zorlu bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, 'Daha olumlu beklentilerle 2010 yılına girdik. Denizli'nin işgücüne güvenerek yeni mağazamızı burada açmaya karar verdik. Denizli, her yıl gelişen bir il durumunda. Bu şehire yapılacak yatırımlar, bundan sonra yeni yatırımları da getirir' dedi. Koçtaş raflarında sunulan ürünlerin, bulunduğu şehrin ürünleriyle bütünleştiğini sözlerine ekleyen Koç Holding CEO'su Bulgurlu, '26. mağazamızın açılışı ile Denizli sanayiine hizmet edeceğiz. 150 kişinin istihdam edildiği şubemizin Denizli ve ülke ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.
6 milyon dolarlık yatırım maliyeti bulunan Denizli Mağazası, 4 bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet verecek ve 40 bin ürünü Denizlililerin beğenisine sunacak.
Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz da Koç Holding'e bu yatırımından dolayı teşekkür ediyorum' dedi. Koçtaş Genel Müdürü  Alp Önder Özpamukçu, Koçtaş olarak 2010 yılında yüzde 20'lik bir büyüme hedeflediklerini, bunu realize edeceklerini söyledi. Organize olmayan perakende sektörünün 2009 yılında daraldığını, organize perakende sektörünün ise 2009 yılında yüzde 1 de olsa bir büyümeyi yakaladığını belirten Özpamukçu, 2010 yılında perakende sektörünün her iki alanda da büyüyeceğini tahmin ettiklerini, alanında sektörün lideri olarak 2010'da da yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından Koçtaş Şubesinin kurdelesi kesildi ve katılımcılar şubeyi gezdi.

2009'da yüzde 20 büyüdü
l Koçtaş'ın geçmişi 1955'e kadar gidiyor.

l 2006 sonunda 10 olan Koçtaş mağaza sayısı, 2007 sonunda 15'e çıktı. 2008'de senesinde 6, 2009'da ise 4 yeni mağaza açıldı. Denizli mağazası ile birlikte toplam 26 mağazaya ulaştı. l Toplam 22 kategoride 40.000'den fazla ürün satılmakta.

l 2009'u %20 büyüme ile tamamladı.

l 2009'da bünyesine 30 bin metrekare ilave satış alanı katan Koçtaş, 2010'da satış alanının 30 bin metrekare artması planlanıyor.

4 mağaza daha açacak
KOÇTAŞ, 2010 yılında en az dört yeni mağaza daha açmayı planlıyor. Yıllık yatırım planı doğrultusunda satış alanını yaklaşık 30 bin metrekare büyütmeyi hedefleyen Koçtaş, bu mağazaların açılmasıyla birlikte istihdam ettiği kişi sayısını 400 kişi daha artıracak. Dört mağazadan ikisinin Anadolu'da olacağını belirten Dr. Bulgurlu, 'Koçtaş, raflarında bulunduğu coğrafyanın ürünlerine yer verme politikasıyla çalışmaktadır. Dolayısıyla Anadolu illerindeki mağazalar, aynı zamanda bulundukları illeri de destekleyip büyütüyor' dedi.
Hacı SELAMOĞLU /Akşam

Koçtaş'ın 26. mağazası Denizli'de

Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, zor bir yılı geride bıraktıklarını 2010'a daha iyimser baktıklarını söyledi.

Koçtaş 26'ncı şubesini Denizli Ankara Karayolu'nda hizmete açtı. Açılışta konuşan Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu "Daha olumlu beklentilerle 2010'a girdik" dedi. Koçtaş Genel Müdürü Alp Özpamukçu da bu yıl 4 mağaza daha açmayı planladıklarını belirterek, 2009'da yüzde 20 büyüyerek 650 milyon lira ciroya ulaştıklarını söyledi. 
Yelda ŞUMNULU/Star


Geri Dön