Konut

Koçtaş'a evini yeniletenlerin sayısı ayda bine ulaştı!

Koçtaş tarafından uygulanan `Anahtar Teslim Ev Yenileme' hizmeti sayesinde ayda bin kişi evini yeniletiyor

YAPI sektöründe organize perakendeci sayısının hızla artmasına rağmen `satın al, kendin yap' modelinin tutmadığını söyleyen Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, "Türkiye güneşli bir ülke. İnsanlar Avrupa ülkelerinde olduğu gibi günlerce kapanıp evlerinin tadilatıyla uğraşmıyor. Müşterilerimizi talepleri doğrultusunda uygulamaya başladığımız `Anahtar Teslim Ev Yenileme' hizmetinden faydalanan kişi sayısı 2009'da bir önceki döneme göre yüzde 30 oranında arttı. Ayda bini aşan müşteriye toplamda 60 bin metrekarenin üzerinde yer döşemesi hizmeti, bin 500 mutfak, 4 bin mobilya, bin 300 banyo dolabı gibi çok sayıda ürünün montajını yapıyoruz" dedi.

Yenilediği evi sigortalıyor
Sektörde sadece Koçtaş tarafından uygulanan `Anahtar Teslim Ev Yenileme' hizmeti sayesinde tüketicilerin evlerini en uygun fiyatla, en kısa sürede ve Koçtaş garantisinde Anadolu Sigorta güvencesiyle yenileyebildiğini bildiren Özpamukçu, bugüne kadar İstanbul, İzmir ve Ankara'da verilen bu hizmetin çok yakında Antalya'da da uygulanacağını kaydetti. Ev yenileme hizmetlerinde müşterilerin yenilemek istediği mekanın Koçtaş'ın uzman kadrosu tarafından ziyaret edildiğini ve detaylı tadilat planı hazırlandığını anlatan Özpamukçu, "Bu planda tadilatın niteliği, hangi malzemelerin kullanılacağı, dekorasyon sürecinde mağazadan satın alınabilecek uygun ürünler gibi detaylar yer alıyor" diye konuştu.

Yılda 400 ev yenileniyor
Koçtaş'ın mimar ve uzman danışman kadrosunun evlerin mutfak, banyo gibi bir bölümünü yenilemek için yönlendirme yaptığını belirten Özpamukçu, şöyle konuştu: "Bu hizmetten faydalanan kişi sayısı 2009'da 2008 yılına göre yüzde 30 arttı. Bunda tüketicilerin bu hizmeti zahmetsiz, sorunsuz ve zamanında almak istemelerinin de önemli bir etkisi var. Koçtaş'ta haftada 70 ev yenileme projesi yürüyor. Yılda toplam 400 evi tamamen yenilemiş oluyoruz. Ayda bini aşan müşteriye toplamda 60 bin metrekarenin üzerinde yer döşemesi hizmeti, bin 500 mutfak, 4 bin mobilya, bin 300 banyo dolabı gibi çok sayıda ürünün montajını yapıyoruz. Evlerde en çok banyo, mutfak ve zemin döşemeleri değiştiriliyor."

700 kişiye istihdam
Anahtar Teslim Ev Yenileme hizmeti için merkezde ve mağazalarda 38 uzman mimarın görev yaptığını söyleyen Özpamukçu şöyle devam etti: "Sahada uygulamayı 150 kişilik bir ekip yürütüyor. Nakliye ve montaj hizmeti ise 500 kişilik bir kadro tarafından gerçekleştiriliyor. Yani bu hizmetimiz yaklaşık 700 kişiye ek istihdam sağlıyor."

35 milyon dolar yatıracak

KOÇTAŞ Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Koçtaş'ın 2009'da yüzde 20 büyüyerek 700 milyon TL ciroya ulaştığını söyledi ve "Cironun yüzde 20'si ürünlerle birlikte bu uygulamadan oluşuyor. Organize perakende sektöründe kendi alanımızda yüzde 45'in üzerinde bir pazar payı ile lider konumda bulunuyoruz. 2010'da da yüzde 20 büyüme hedefliyoruz. Şu anda 26 mağazamızda 135 bin metrekare alanda hizmet veriyoruz. Bu yıl 35 milyon dolar yatırım yaparak en az dört yeni mağaza daha açarak toplam mağaza sayımızı 30'a çıkaracağız" dedi.

Yasa önümüzü kesiyor

KOÇTAŞ Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, gündemde olan Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Hipermarketler Yasa Tasarısı'yla ilgili düzenlemeleri eleştirerek, "Şu anda sektörü düzenleyen kurallar var. Şimdi yapılması planlanan yeni kurallarla sektöre belli olmayan bir sistem getiriliyor. En önemli problem burada hangi kurumun denetleyici olacağı. Geleneksel perakende tarafında sistemin nasıl kayıt altına alınacağı, nasıl vergilendirileceği belli değil. Bariyerler oluşturarak suyun önünü kesmeye çalışıyorlar" dedi. Bakkallardan yola çıkan işin bugün tekstilcisinden, toptancısından 400 metrekareden büyük 10'dan fazla mağazası olan herkesi etkilediğini kaydeden Özpamukçu, "Bu belirsizlikler yatırımlarımızı sekteye uğratacak bir düzenleme" diye konuştu.
Hürriyet