27 / 04 / 2024

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!



KİRACILAR HANGİ MASRAFLARI KİRADAN DÜŞEBİLİR?

Ev sahibi ve kiracılar arasında bir kira sözleşmesi imzalanmaktadır. Kiracıların taşındıkları dairelerden bazı masrafları kiradan düşme hakları vardır. Örneğin; tamirata dair fatura, ev sahibine verilir ve masraflar kira bedelinden düşülür. Apartman yönetimi tarafından yapımına karar verilen binanın yenilenmesine dair mantolama, izolasyon gibi işlemlerin masrafını da gayrimenkul sahibinin ödemesi gereken masraflar statüsüne girer. Ancak kiracı bu masrafları ödeyeme gibi bir eyleme girerse de bu masraflar kira bedelinden düşer.

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

İşte diğer merak edilen soruların yanıtları…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön