04 / 05 / 2024

KON-TEK güneş enerjisine yatırım yapacak!

KON-TEK güneş enerjisine yatırım yapacak!

KON-TEK AŞ, 20. onur yılını Hilton Oteli'nde kutladı. Güneş tarlaları projesine 2015 yılında 25 milyon Euro yatırım yapan KON-TEK, 2020 yılına kadar bu rakamı 100 milyon Euro'ya çıkarmayı hedefledi.




Türkiye'nin önde gelen elektrik mühendisliği firmalarından KON-TEK AŞ, 20. onur yılını Hilton Oteli'nde kutladı. Güneş tarlaları projesine 2015 yılında 25 milyon Euro yatırım yapan KON-TEK, 2020 yılına kadar bu rakamı 100 milyon Euro'ya çıkarmayı hedefledi. 

Stratejilerini, Türkiye'nin önümüzdeki 25 Yıllık enerji talebine göre planlayan KON-TEK AŞ, 20 Mw'lık güneş tarlası yatırımını hayata geçirmek için düğmeye bastı. KON-TEK Kurucu Başkanı ve Genel Müdürü Tolga Murat Özdemir "Geleceğin enerjisinin Güneş'ten üretilmesi gerekiyor. Özellikle ülkemizin bulunduğu coğrafya buna çok uygun ve bu fırsat değerlendirilmeli" dedi. 

Öte yandan İzmir'de düzenlenen SOLARTR 2014 Konferansı sona erdi. Konuşmacılardan Orman Genel Müdürlüğü Orköy Daire Başkan Yardımcısı Musa Kaya, Güneş enerjisi kullanarak ormanları korumayı hedeflediklerini belirterek "İlk etapta 300 orman köyünün elektriğini güneşten sağlamayı hedefliyoruz. Köylüye geri ödemesinde de önemli kolaylıklar sağladığımız kredi olanakları sunuyoruz" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön