03 / 05 / 2024

Konak tünelleri Mayıs'ta açılıyor!

Konak tünelleri Mayıs'ta açılıyor!

Konak tünelleri inşaatlarını inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, "Mayıs'ta Konak tünellerinden araç geçişi başlayacak" dedi..



Konak tünelleri inşaatlarını inceleyen AK Parti  İzmir  Milletvekili İlknur Denizli, "Mayıs'ta Konak tünellerinden araç geçişi başlayacak" dedi. Hizmete girmesiyle İzmir trafiğinde büyük rahatlama sağlayacak Konak tünellerinin inşaatını engellemek için uğraşan çevrelerin başarıya ulaşamadığını belirten Denizli, "Konak tünelleri malum çevrelerin bütün engellemelerine rağmen hizmete giriyor. Karşı çıkanlar, yapılanlar hukuki değil demişti. Mahkeme, Konak tünellerinin de kamulaştırmaların da kanunlara uygun olduğunu söyledi. Tünellere karşı çıkanlar, açıldığında en çok kullananlar olacak" diye konuştu.


Turizm hedefi

Denizli, Damlacık mahallesinde gerçekleştirilen kamulaştırmalar için kamuoyunda yapılan spekülasyonların art niyetli çevrelerce çıkarıldığını belirtti. Denizli, "Damlacıkta bir ömür geçirmiş, kişisel tarihinin ayrılmaz bir parçası olan mahallesi için üzülen insanların duyguları istismar edildi. Ne oldu şimdi o gün konuşanlar ortada yok ama Damlacık sakinleri umut tacirlerinin sebep olduğu hayal kırıklığı ile baş başa kaldılar. Onların derdi Damlacık da değil, Damlacık sakinleri de değil. Onların derdi AK Parti'ye zarar versinler, arada da CHP'nin değirmenine su taşısınlar" dedi. Denizli, tüneller bittiğinde Damlacık'ın İzmir'in gözde turistik mekanlarından biri olacağını belirtti. Bölgede çıkarılan eserlerin müze yetkililerine teslim edildiğiğini dile getiren Denizli, "Henüz proje aşamasında ama çıkarılan eserleri bölgedeki tescilli binaları müze haline getirerek sergileyebiliriz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön