29 / 04 / 2024

Konaklama yatırımlarında Antalya Bölgesi revaçta!

Konaklama yatırımlarında Antalya Bölgesi revaçta!

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi verilerine göre, teşvikli yeni yatırımlarla üretilecek yatak ve istihdam gibi her değerin üçte biri Antalya'da yer alacak...



Türkiye'de yapılması planlanan, inşa aşamasında bulunan konaklama tesisleri için ayrılan toplam bütçede Antalya'nın payı yüzde 32 oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi verilerine göre, teşvikli yeni yatırımlarla üretilecek yatak ve istihdam gibi her değerin üçte biri Antalya'da yer alacak. 


AKTOB'un yazılı açıklamasında, Türkiye'de yapılması planlanan, inşa aşamasında bulunan konaklama tesisleri için ayrılan toplam bütçenin 8,2 milyar liraya çıktığı, yeni tesislere ayrılan bütçede Antalya'nın payının yüzde 32 olduğu belirtildi. Verilere göre, bu yılın 8 aylık döneminde alınan yatırım teşvik belgeleriyle yapılacak 203 yeni tesiste, 54 binden fazla yeni yatak devreye girecek. Toplam yatak üretiminin yüzde 33,l'i Antalya'da bulunacak. Diğer yandan yeni otel yatırımlarıyla iş imkanı bulacak 12 bin 711 kişinin yüzde 33'ü Antalya'da çalışacak. Yılın 8 aylık döneminde alman teşviklerle yapılması planlanan otellerin yüzde 35,8'ini 3 yıldızlı tesisler, yüzde 32'sini 4 yıldızlı tesisler oluşturacak. 

Yeni tesisler içinde 5 yıldızlı otellerin payı yüzde 15,6, butik otellerin payı ise yüzde 8 civarında olacak.



Alanya Postası Gazetesi 


Geri Dön