06 / 05 / 2024

Konfor cam, klimalı binada enerji masrafını yüzde 40 azaltıyor!

Konfor cam, klimalı binada enerji masrafını yüzde 40 azaltıyor!

ASC Plastik şirket ortağı Cenk Cenkcimenoğlu, Türkiye'de enerji kaybının en aza indirilebilmesi için başta Mersin olmak üzere sıcak iklime sahip tüm illerde konfor cam kullanılmasının şart olduğunu söyledi



Türkiye'de enerji kaybının en aza indirilebilmesi için başta Mersin olmak üzere sıcak iklime sahip tüm illerde konfor cam kullanılmasının şart olduğunu söyleyen Cenk Cenkcimenoğlu, ürünün güneş ısısının yalnızca yüzde 60'ını geçirmesi nedeniyle klima ile soğutulan binalarda enerji masrafını yüzde 35-40 oranında azalttığını kaydetti

ASC Plastik şirket ortağı Cenk Cenkcimenoğlu, enerji sıkıntısı yaşayan Türkiye'de enerji kaybının en aza indirilebilmesi için başta Mersin olmak üzere sıcak iklime sahip tüm illerde konfor cam kullanılmasının şart olduğunu söyledi. Konfor camın Şişecam tarafından yaklaşık iki yıldır üretildiğini bildiren Cenkcimenoğlu, bu camların özelliğini ise, "Konfor cam, güneş ışığının tamamını binanın içine alıyor ama ısının yalnızca yüzde 60'ını geçiriyor. Böylece klima ile soğutulan binalarda enerji masrafı yüzde 35-40 azalıyor" sözleriyle açıkladı.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde PVC kapı ve pencere ile ısıcam ve giydirme cephe camları üretimi yaptıklarını kaydeden Cenk Cenkcimenoğlu, Fıratpen ve Şişecam'ın da yetkili üretici bayisi olduklarını söyledi. 4 bini kapalı toplam 10 bin metrekare alanda faaliyet gösterdiklerini dile getiren Cenkcimenoğlu, çalışmalarını 40 personel ile sürdürdüklerini anlattı. Günlük 2 bin 500 metretül profil işleme kapasitesi ile bin metrekare de ısı cam üretme kapasitesine sahip olduklarını bildiren Cenkcimenoğlu, özellikle ısı camda jaluzili cam ve konfor cam üretimine ağırlık verdiklerini söyledi. Jaluzili camların ofis bölmeleri ve ofis pencerelerinde ağırlıklı olarak kullanılıp perde maliyetlerini ortadan kaldırdığı gibi alan tasarrufu da sağladığına işaret eden Cenk Cenkcimenoğlu, yurtiçinin yanında Irak'a ihracatları bulunduğunu da açıkladı. Üretime bu yılın şubat ayında başladıklarını ve inşaat sektörünün hareketlenmesine paralel olarak iş hacimlerinin arttığını kaydeden Cenkcimenoğlu, Mersin'de Isıcam patentini kullanabilen iki bayiden biri olduklarını ifade etti.

"Kullanıcı konfor cam talep etmeli"

Yeni çıkan yalıtım yönetmeliğine göre binaların beyaz eşyalarda olduğu gibi A ve B sınıfı enerji tüketen evler diye adlandırılacağını bildiren Cenk Cenkcimenoğlu, konfor canı kullanılan' binaların doğrudan olumlu puan alarak bir adım öne geçeceğini anlattı. Müteahhitlerin şimdiden gerekli tedbiri alması gerektiğini vurgulayan Cenkcimenoğlu, şöyle konuştu: "Konfor cam kullanımı yalnızca binada oturanların tasarrufu açısından değil ülkenin enerji politikaları açısından da önemli. Bu nedenle müteahhitlerin titizlik göstermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Üstelik maliyetlerde de çok fark etmiyor. Yaklaşık yüzde 20'lik maliyet farkı var. Bir dairede klasik cam kullanım maliyeti 450 TL ise konfor cam 600 TL tutuyor. Bir dairedeki fark 200 TL civarında. Bu binayı kullanacak kişinin bir aylık enerji tasarruf rakamı. Bu nedenle kullanıcılar da bir daire ya da ofis alırken konfor cam kullanılıp kullanılmadığına dikkat etmeli." Halkı bu konuda bilinçlendirmek adına Şişecam ile birlikte bu yıl bir de toplantı düzenlemeyi planladıklarını anlatan Cenk Cenkcimenoğlu, yılbaşına kadar konfor cam konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek istediklerini vurguladı. Firma olarak gerekli tüm yatırımları tamamladıklarını ve bu süreçten sonra satış odaklı çalışacaklarını kaydeden Cenkcimenoğlu, Jaluzili cam, silikon cephe giydirme camları, konfor cam ve diğer cani üretim çeşitleri ile PVC kapı ve pencere üretimi konusunda Türkiye'deki satışlarını artırmalarının ardından yurtdışında Irak'ın yanında Suriye ve Ürdün pazarlarına da girmek istediklerini söyledi. Türkiye'nin her tarafında toplu projelerde görev aldıklarını kaydeden Cenkcimenoğlu, hâlihazırda 40 bayi ile çalıştıklarını ve her geçen gün bu rakamın arttığını dile getirdi.
Dünya


Geri Dön