26 / 06 / 2024

Konkordato sürecinin başladığı 9 AVM için 3 grubun ismi geçiyor!

Konkordato sürecinin başladığı 9 AVM için 3 grubun ismi geçiyor!

Toplam 28 milyar Türk Lirası borç nedeniyle Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil dokuz alışveriş merkezi için konkordato süreci başlatılırken yıllık 100 milyona yakın ziyaretçiye sahip AVM’leri satın almak için 3 grubun ismi geçiyor.




Toplam 28 milyar Türk Lirası borç nedeniyle Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil dokuz alışveriş merkezi için konkordato süreci başlatılırken yıllık 100 milyona yakın ziyaretçiye sahip AVM’leri satın almak için 3 grubun isminin geçtiği belirtildi.

Gazete Oksijen'in haberine göre; aralarında Forum İstanbul ve Marmara Forum’un da yer aldığı toplamda 9 alışveriş merkezi için 28 milyar Türk Lirası borcu yüzünden konkordato kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi Forum İstanbul, Forum Kapadokya, Marmara Forum, Forum Çamlık, Forum Erzurum, Forum Aydın,Forum Ankara, Gordion ve Forum Magnesia’nın sahibi olan ve aynı adla anılan şirketler için bir senelik kesin süre verdi.

Söz konusu bu sürede alacaklıların şirketler aleyhine icra takibi yapması mümkün olmayacak. Şirketler de bir senelik sürede alacaklılarla ödeme projelerini müzakere edecek ve bir yılın sonunda yapılacak toplantıyla alışveriş merkezlerinin kaderi belirlenecek.

Konkordato sürecinin başladığı 9 AVM için 3 grubun ismi geçiyor!

9 alışveriş merkezi ile ilgili hukuki süreç sürerken diğer yandan bu alışveriş merkezlerini satın almak için de bazı grupların girişimleri bulunuyor.

Gayrimenkul piyasasından edinilen bilgilere göre alıcılar arasında Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nata Holding ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ismi geçiyor. 


KARAR GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÇIKMIŞTI

Her biri, senede milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ve ‘Forum’ adını taşıyan toplamda 9 alışveriş merkezi için açılan konkordato davasında karar geçtiğimiz günlerde çıkmıştı. Halktv'den Dinçer Gökçe'nin aktardığı detaylara göre İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davaya, taraf şirketlerin avukatları katılım sağlamıştı.

Duruşma tutanağına göre, konkordato komiser heyetinin hazırlamış olduğu rapor geçen 16 Mayıs tarihinde dosyaya girmiş ve Forum alışveriş merkezlerinin avukatları, mahkemeye sundukları beyanlarında toplamda 10 şirkete yönelik de kesin mühlet kararı verilmesini talep etmişti.


Geri Dön