AVM

Konkordato süreciyle gündeme gelen 9 AVM için son dakika açıklaması geldi: Borçları çeviriyoruz, süreç pozitif ilerliyor

Uzun bir zamandır geçirdiği konkordato süreci ve gelecekteki akıbeti ile gündemden düşmeyen ve  arasında Forum İstanbul ve Marmara Forum’un da bulunduğu toplamda 9 Alışveriş Merkezi için ‘borçları çeviriyoruz, süreç pozitif ilerliyor’ açıklaması geldi.

Almanya’da ikamet eden Türk İşadamı Mehmet Gezer’e satışı gerçekleştirilen ve geçen haftalarda mahkeme kararıyla da konkordato süreci başlayan alışveriş merkezleri ile ilgili açıklama geldi. Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre söz konusu alışveriş merkezler ile ilgili Perakende Günleri 2024’te açıklamalar yapan Multi Türkiye Genel Müdürü Ertuğrul Acar ve Mehmet Gezer’in oğlu Furkan Gezer, konkordatoda üçüncü aşamaya gelindiğini  dile getirdi.

1 YILLIK KESİN SÜRE

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yaptığı açıklamada yıllık 83 milyon ziyaretçiye ulaştıklarını ve borçlarını çevirebilecek duruma geldiğini dile getiren Furkan Gezer, “Alışveriş merkezlerimiz yıllık 83 milyon ziyaretçi ağırlıyor. Finansal durumu da düzeliyor. Kurda yaşanan stabil durum ve artan ziyaretçi sayıları sebebiyle alışveriş merkezlerimizi kendilerini çevirecek duruma geldi. Borç yapılandırması konusu ile ilgili olarak da mahkeme pozitif bir süreçte ilerliyor. Biz ülkemizin geleceğine inanıyoruz. Değil alışveriş merkezi satmak, iflas etmek yeni alışveriş merkezi satın almayı planlıyoruz” dedi.

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi; Marmara Forum, Forum İstanbul, Forum Çamlık, Forum Aydın, Forum Erzurum, Forum Ankara, Forum Kapadokya, Gordion ve Forum Magnesia’nın sahibi olan ve aynı isimle anılan şirketler için toplam 28 milyar Türk Lirası borcu nedeniyle konkordato kararı almış ve bir yıllık kesin süre vermişti.

YENİ MARKALAR İÇİN GÖRÜŞME

Yaptığı açıklamada ülkemizde olmayan markalar ile de görüşmelerin sürdüğünü bazı markaları tekrar Türkiye pazarına sokmak istediklerini dile getiren Furkan Gezer, alışveriş merkezlerinde renovasyon çalışmaları da yaptıklarını ve bunun için toplamda 100 milyon Euro yatırım planladıklarını dile getirdi. Gezer ayrıca açıklamasında yenilenebilir enerji gibi yatırımlar için de 200-250 milyon Euro olacak şekilde toplamda 350 milyon Euro yatırım planladıklarını söyledi. Alman İşadamının oğlu olan ve Forum AVM’lerin de Yönetim Kurulu Üyesi olan Furkan Gezer, Almanya’nın dışında dünyanın farklı bölgelerinde 10’dan fazla ticari gayrimenkul işlettiklerini ve bu anlamda alışveriş merkezi yatırımına da yabancı olmadıklarını belirtti.

 

1.29 düşük faizle konut kampanyasının şartları neler, kimler başvuru yapabilir? Ev almayı düşünenler dikkat!

Emeklilere sıfır zam şoku! Temmuz'da neler olacak? Hemen bu rakamlara bakın!

Gayrimenkul sektörüne torba yasa şoku: Kira gelirinde istisna kalkıyor, ev sahiplerine satış vergisi geliyor!